«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Την Κυριακή 13 Μάη και ώρα 19:00 πραγματοποιείται το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο στον προαύλιο χώρο του γηπέδου του Παναιτωλικού.

  Το Φεστιβάλ έχει σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας, να αλλάξουμε τον κόσμο, δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, αλλά δικαιοσύνη» (Μ. Θερβάντες).
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

·        ομιλία με θέμα: «Ο αθλητισμός που έχουμε ανάγκη σήμερα», από μέλος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ
·        το μεγάλο τελικό των νικητών του ποδοσφαιρικού τουρνουά που προηγήθηκε με την ομάδα του Παναιτωλικού, στο γήπεδο του Παναιτωλικού
·        Βράβευση των νικητριών ομάδων

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει πρωτότυπη έκθεση, που θα γίνονται και ξεναγήσεις, με τίτλο: «Το πρότυπο αθλητή μέσα και έξω από το γήπεδο». Με την έκθεση δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και στους μεγαλύτερους, να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, άγνωστες πλευρές της ιστορίας του Παναιτωλικού. Καθώς στην έκθεση παρουσιάζονται ενδεικτικά παίχτες του Παναιτωλικού, όπως ο Πάνος Αλεξάς, ο Χρήστος Καμζέλης, που έδωσαν τη ζωής τους τη δεκαετία του 1940 και ο Βασίλης Μήτσου. Όπως αντίστοιχα παρουσιάζονται ο Νίκος Γόδας παίχτης του Ολυμπιακού, ΕΛΑΣίτης και ο Άγγελος Μεσσάρης παίχτης του Παναθηναϊκού. Αθλητές που με τη στάση τους μέσα και έξω από το γήπεδο αποτελούν έμπνευση για ζωή και δράση τόσο για τους νέους όσο και για τον καθένα.
   Επίσης στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο, πινγκ-πονγκ κ.α. και η είσοδος, στο χώρο του Φεστιβάλ όπως και στο γήπεδο του Παναιτωλικού, θα είναι ελεύθερη.