«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.


Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από την Χώρα και χρήση πλαστού  εγγράφου   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στον Αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, δυο  αλλοδαποί (άνδρας – γυναίκα) υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 41 και 25 ετών αντίστοιχα, διότι...
επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο, με προορισμό την πόλη Μόναχο της Γερμανίας και υπέδειξαν στους αστυνομικούς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο πλαστά διαβατήρια Βουλγαρικών και Ιταλικών Αρχών. 
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ τα διαβατήρια κατασχέθηκαν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για  παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το απόγευμα στα Αλίπεδα Μεσολογγίου, σύμφωνα με καταγγελία μέλους φιλοζωικού συλλόγου, παρείχε δηλητηριασμένη τροφή σε σκύλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη ανηλίκου αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (138) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 500 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τα οποία διέθετε προς πώληση.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τoυ Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά δισκία και δυο  αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, με μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 42 και 33 ετών αντίστοιχα, διότι προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, μετέβησαν σε διαμέρισμα όπου διαμένει 27χρονη ημεδαπή και με την μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.


Σύλληψη τριών ανήλικων δραστών για κλοπή

   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 14, 11 και 10 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ από ταμειακή μηχανή αρτοποιείου ιδιοκτησίας ημεδαπού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για  παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος, χθες το πρωί, στις Μηλιές Αρχαίας Ολυμπίας,  σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, θανάτωσε ένα αδέσποτο σκύλο παρέχοντάς του δηλητηριασμένη τροφή.

***
Συνελήφθη ζευγάρι ημεδαπών στην Αιγιαλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή


Οι αστυνομικοί  κατέσχεσαν τέσσερα δενδρύλλια και δώδεκα γραμμάρια κάνναβης, καθώς και μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer)

Συνελήφθησαν, χθες (12-5-2018) το απόγευμα, στην Αιγιαλεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 56χρονος ημεδαπός και η σύζυγός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον 56χρονο μέσα σε αγροτεμάχιο, τη στιγμή που επιχειρούσε να περιποιηθεί με γεωργικό εργαλείο, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε ανάμεσα σε οπωροκηπευτικά.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μέσα σε εστία τζακιού και στο πάτωμα μπαλκονιού, συνολικά δώδεκα γραμμάρια κάνναβης, καθώς και μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer) και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σημειώνεται ότι, όταν η σύζυγος του δράστη, που βρισκόταν μέσα στην οικία, αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, επιχείρησε να κάψει τις ναρκωτικές ουσίες στο τζάκι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (14-05-2018 έως 20-05-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 14-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού - Ποταμούλα  - Μεσάριστα  - Λιθοβούνι -  Δαφνιάς  - Άγιος Ανδρέας – Καψοράχη - Κάτω Μακρυνού.
•    Την Τρίτη 15-05-2018 και κατά τις ώρες 8:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Νεοχώρι – Αράχωβα.
•    Την Τετάρτη 16-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Ελληνικά - Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα  - Λυσιμαχία – Φραγκουλέικα - Αγγελόκαστρο.
•    Την Πέμπτη 17-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Παρασκευή 18-05-2018 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας- Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Το Σάββατο 19-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζευγαράκι – Κάτω Κεράσοβο – Δαφνιάς - Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού – Άνω Μακρυνού.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (14-05-2018 έως 20-05-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 14-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαίικα  - Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι – Πόρτες.      
•    Την Τρίτη 15-05-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.
•    Την Τετάρτη 16-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαϊικα – Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.   
•    Την Πέμπτη 17-05-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι – Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 18-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι - Αιγές.
•    Το Σάββατο 19-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος - Μάγειρας - Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρι - Λάκκα – Μερτίδι  - Άγιος Κωνσταντίνος.                 
•    Την Κυριακή 20-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος  - Καλαμιάς – Πύργος – Βαλιμή – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.  


***
Μαθητές Δημοτικού Σχολείου γνώρισαν το επάγγελμα του αστυνομικού

Ενενήντα περίπου μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών γνώρισαν μέσα από μια βιωματική δραστηριότητα το αστυνομικό έργο

Οι μικροί μας φίλοι είδαν από κοντά υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  και τον σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών «ΡΟΚΙ»

Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, επισκέφθηκαν στις 11-5-2018, το πρωί, αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αστυνόμος Β΄ Τριανταφύλλου Ιγνάτιος, μέσα από μια βιωματική δραστηριότητα ανέπτυξε σε 87 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το επάγγελμα του αστυνομικού.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την δυνατότητα να ανακαλύψουν την βασική δομή της Ελληνικής Αστυνομίας και τις ειδικότερες Υπηρεσίες της, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ παράλληλα απαντήσαμε στις απορίες τους για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, στο προαύλιο του Σχολείου ενημερώθηκαν βιωματικά από τον Υπαστυνόμο Α΄ Φώτου Θεόκριτο και τον Ανθυπαστυνόμο ΚΑΥΓΑ Παναγιώτη, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, καθώς και από τον Αρχιφύλακα ΤΣΙΑΚΑΛΟ Γεώργιο, συνοδό – χειριστή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, για το έργο των Υπηρεσιών τους, ενώ στο τέλος ακολούθησε μικρή επίδειξη από τον Αρχιφύλακα και τον αστυνομικό σκύλο «ΡΟΚΙ».

Υπογραμμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα συνεχίσει να διοργανώνει, ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς και τις Αρχές της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας μας.