«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


2018 ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι... σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης (28) μηνών και χρηματική ποινή -2.000- ευρώ, για  επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί προστασίας δασικών εκτάσεων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, προσέγγισαν 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος μόλις είχε αποβιβαστεί από μοτοσικλέτα και αφού τον απείλησαν με μαχαίρι, του άσκησαν σωματική βία και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (620) ευρώ.

Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 21χρονη ημεδαπή, διότι με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε προϊόντα συνολικής αξίας (31) ευρώ, από υπεραγορά τροφίμων.
***
                                                                              Πάτρα, 15 Μαΐου 2018 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (5,4)  γραμμάρια κάνναβης.


Ανεύρεση πολεμικού υλικού
   
Χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, εντοπίστηκε από 58χρονο ημεδαπό, κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών σε αγροτεμάχιο, μια οξειδωμένη μη λειτουργική χειροβομβίδα.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού, για την περισυλλογή της.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι προχθές το μεσημέρι, αφαίρεσε από αγροτεμάχιο δύο μεταλλικές πόρτες.


Σύλληψη αλλοδαπού για παραεμπόριο  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 30χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές, διότι πωλούσε σε διερχόμενους πολίτες μικροαντικείμενα, χωρίς να διαθέτει άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Συλλήψεις αλλοδαπών για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης  
Συνελήφθησαν, χθες στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αιτωλίας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας και Αλβανίας, διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.


Σύλληψη
 ημεδαπού για παράνομη οπλοχρησία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 48χρονος ημεδαπός, έπειτα από έγκληση που υπέβαλλε σε βάρος του 66χρονος ημεδαπός, σύμφωνα με τον οποίο, ο δράστης πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον του, από απόσταση εκατό μέτρων και τον τραυμάτισε.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα  
Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος διέθετε προς πώληση, σε υπαίθριο χώρο, (400) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και δέκα (10) συσκευασίες καπνού των πενήντα (50) γραμμαρίων.

Ο δράστης στη θέα αστυνομικών του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τα λαθραία καπνικά προϊόντα, τα οποία κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Σύλληψη ημεδαπού για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοκατοχή  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 39χρονος ημεδαπός διότι έπειτα από διαπληκτισμό με 29χρονο ημεδαπό, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα, ενώ παράλληλα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και (34) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, που κατείχε παράνομα.


***
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για κλοπή σε επιχείρηση φύλαξης σκαφών

Οι δράστες ενεργώντας από κοινού με τέσσερις ακόμα συνεργούς τους αφαίρεσαν (10) εξωλέμβιες μηχανές και (65) μπαταρίες σκαφών


Συνελήφθησαν, χθες (15-5-2018), στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 31, 26, 24 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμα τέσσερις ημεδαποί άνδρες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με δύο οχήματα στις 14/05/2018 τα ξημερώματα σε επιχείρηση επισκευής και φύλαξης σκαφών, όπου παραβίασαν  μεταλλική πόρτα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της (10) εξωλέμβιες μηχανές και (65) μπαταρίες σκαφών, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν σε επιχείρηση ανακύκλωσης στην Πάτρα (36) από τις κλεμμένες μπαταρίες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Επίσης, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, πέντε από τους δράστες να μεταφέρουν με αυτοκίνητο και φορτηγό ακόμη (20) κλεμμένες μπαταρίες και τις (10) εξωλέμβιες μηχανές με σκοπό να τις πουλήσουν στην εταιρεία ανακύκλωσης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τρεις από τους δράστες, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών ακόμη ένας συνεργός τους.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν επί τόπου στον παθόντα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσα διευκόλυνσης  για την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων. 


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.