«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών 

Συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της και κατασχέθηκαν περισσότερα από εννέα κιλά κάνναβης

Οι δράστες πραγματοποιούσαν οργανωμένη μεταφορά ναρκωτικών  από την Αθήνα στην Πάτρα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους

Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συμμορία που ενέχονταν σε μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37, 33 και 28 και μια 26χρονη ομοεθνής τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας, μεταφορά  και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που υλοποιήθηκε από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, από τα Μέγαρα Αττικής μέχρι και το Ρίο Πατρών, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα...
ομάδες αστυνομικών, εντόπισαν τον 33χρονο και την 26χρονη να κινούνται με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, προς την Πάτρα, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προπορευόταν με αυτοκίνητο, ο 37χρονος, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός.

Όταν έφτασαν στο Ρίο ο 37χρονος παρέλαβε στο όχημά του τον 28χρονο, ενώ οι δυο συνεργοί τους ακολουθώντας διαφορετική πορεία, μετέβησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης νοσοκομείου, όπου απέκρυψαν μέσα σε θάμνους τρεις σακούλες.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν άμεσα το σημείο που οι δράστες είχαν αποκρύψει τις σακούλες, μέσα στις οποίες εντόπισαν και κατέσχεσαν έντεκα ανισοβαρείς συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 9.052 γραμμαρίων.

Ταυτόχρονα, ομάδες αστυνομικών ακινητοποίησαν και συνέλαβαν άμεσα τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι  αντιστάθηκαν σθεναρά ασκώντας τους σωματική βία, με τα άκρα τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι οι τρεις άνδρες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (890) ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα που οδηγούσαν κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης για τη  μεταφορά των ναρκωτικών. 

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
Συνελήφθησαν δυο αλλοδαπές στο Αεροδρόμιο Ακτίου για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Οι συλληφθείσες επιχείρησαν να εξέλθουν  από τη χώρα με πλαστά διαβατήρια

Συνελήφθησαν, χθες (8-5-2018) το πρωί, στο αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας, δυο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 21 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απόπειρα παράνομης εξόδου από την Χώρα και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαπές επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο, με προορισμό το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, επιδεικνύοντας κατά τον διαβατηριακό έλεγχο πλαστά διαβατήρια, Αυστριακών και Λετονικών Αρχών.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 18χρονου αλλοδαπού 

Ένας από τους δράστες είναι 38χρονος υπήκοος Πακιστάν, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος 18χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας σε βάρος ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. 

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με ακόμα τρεις άγνωστους ομοεθνείς του, μετέβη στην οικία του 18χρονου και τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο κεφάλι, ενώ οι τρεις ομοεθνείς του ασκώντας σωματική βία στον παθόντα, τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 38χρονου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων των υπόλοιπων τριών συνεργών του.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα

    
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, (240) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία είχε εγκαταλείψει μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, άγνωστος δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Τα λαθραία πακέτα θα παραδοθούν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο Τελωνείο Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα, στο Ριόλο είχε περιδέσει με σχοινί σε ελαιόδεντρο αγροτεμαχίου,  ένα ζώο συντροφιάς (σκύλο), χωρίς να του παρέχει τροφή και νερό, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους κανόνες ευζωίας του.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι και τρία μαχαίρια.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι χθες το πρωί, αφαίρεσε από νεοαναγειρόμενη οικοδομή, εργαλεία, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, συνολικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα εργαλεία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία
   
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις κλοπές δικύκλων που διαπράχθησαν, τους τελευταίους δύο μήνες στον Πύργο.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δυο  ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 19 και 24 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Πιο συγκεκριμένα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού από την 25/03/2018 έως 10/04/2018, είχαν αφαιρέσει δυο μοτοποδήλατα και μια  μοτοσικλέτα ισάριθμων ημεδαπών ανδρών, τα δυο από τα οποία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς εγκαταλελειμμένα σε αγροτικές περιοχές και αποδόθηκαν στους παθόντες. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.