«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Σημεία παρέμβασης του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου κατά την έναρξη του 5ου  Συμποσίου  Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτώνμε θέμα:“Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια στην Περιφέρεια”.


«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου επιστημονικούς φορείς,το δραστήριο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων που ανέλαβε την πρωτοβουλία γι αυτό το Συμπόσιο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών, εμπόρους,  παραγωγούς και ενεργούς πολίτες σε μία γόνιμη συζήτηση για την «Επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια στην Περιφέρεια».

H Αιτωλοακαρνανία έχει αποδείξει ότι...
είναι πυρήνας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με ικανοποίηση παρακολουθώ, τα τελευταία χρόνια,  την πορεία των τοπικών επιχειρήσεων και τις προσπάθειες που κάνουν σε ένα ασφυκτικό και  αφιλόξενο πλαίσιο.  Σε αυτή την συγκυρία, δεν κουράζομαι να λέω ότι ήρθε η ώρα να χτίσουμε ένα νέο περιβάλλον για την ανάπτυξη και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας ισχυρής συμμαχίας. Μεταξύ τουεπιχειρηματικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Μια νέα προοπτική, σε νέες βάσεις που θα ενισχύσει τη «φυγή προς τα εμπρός». Για να γίνει αυτό απαιτείται τόλμη από την αγορά και στήριξη από τους θεσμούς. Η οικονομία  μπορεί να δραπετεύσει από το «αναπτυξιακό σοκ»  μόνο εάν ενισχύσει την εξωστρέφεια,  ιδιαίτερα σε τομείς που διαθέτουν υψηλή προστιθέμενη αξία.
Με δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζει καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, είναι επιβεβλημένο να πρωταγωνιστήσει στο νέο περιβάλλον. Η γνώμη μου είναι ότι, αποκέντρωση και επιχειρηματικότητα,  αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ευημερία των κοινωνιών.
Υποστηρίζω την αναπτυξιακή επανεκκίνηση, με μοχλό την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη μετεξέλιξη της  σε βασικό πυλώνα της νέας παραγωγικής πορείας της Χώρας.
Στο βαθμό που με αφορά,  αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο εάν οι τοπικές κοινωνίες  λειτουργήσουν ουσιαστικά. Μόνο μέσα από ολοκληρωμένα σχέδια επιχειρηματικότητας με  ταυτόχρονη λήψη γενναίων αποφάσεων που θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Μόνο εάν παρακαμφθούν όλα τα εμπόδια και  ληφθούν ριζικά μέτρα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας θα μπορέσει να ανθίσει η ανάπτυξη.
Χαίρομαι που το Αγρίνιο γίνεται, για μια ακόμη φορά, μήτρα  δημιουργικής σκέψης και ο συνεκτικός κρίκος μεταξύ των πλέον παραγωγικών τάσεων της περιοχής.
Εύχομαι να είναι ένα χρήσιμο διήμερο με ωφέλιμα συμπεράσματα».


   ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ