«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών στο Μεσολόγγι

Κατασχέθηκαν δεκαέξι δενδρύλλια κάνναβης και πέντε ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα...

 στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου εντόπισαν τον 52χρονο κοντά στην οικία του και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στη τσέπη του παντελονιού του πέντε ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατέσχεσαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 52χρονου στο Μεσολόγγι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δεκαέξι δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε σε διάφορα σημεία του σπιτιού του.

Τα δεκαέξι δενδρύλλια, που εκριζώθηκαν βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης και το ύψος τους κυμαινόταν από τριάντα εκατοστά έως ένα μέτρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού      για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, βρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του, προέκυψε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου, καθώς και δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι, εισήλθε σε αίθουσα σχολείου στη Νεάπολη Αγρινίου και προκάλεσε ρύπανση σε τμήμα της εσωτερικής τοιχοποιίας, σχεδιάζοντας εικόνες άσεμνου περιεχομένου.
 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο 61ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, στο ύψος του Αγγελόκαστρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του κ. Ανακριτή Πατρών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, θανάτωσε ένα αδέσποτο σκύλο παρέχοντάς του δηλητηριασμένη τροφή, ενώ παράλληλα με παρόμοιο τρόπο αποπειράθηκε να δηλητηριάσει  ακόμη έναν.
Σύλληψη ημεδαπού  για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Παναγοπούλα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι διατηρούσε τρία ζώα συντροφιάς (σκύλους) στην αυλή της οικίας του, μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας τους.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες τα ξημερώματα στην Λαμπεία Αρχαίας Ολυμπίας  θανάτωσε δύο σκύλους 57χρονης ημεδαπής, παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.


***
Άλλη μια σημαντική διεθνή διάκριση της Ε.Κ.Α.Μ. της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατάκτησε την (5η) θέση στον 10o ετήσιο διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων, στην Ιορδανία, ανάμεσα σε (40) Ειδικές Μονάδες από (24) χώρες

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, κατακτώντας άλλη μια διεθνή διάκριση, στον 10ο ετήσιο διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων στο εκπαιδευτικό κέντρο «KASOTC» της  Ιορδανίας, επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης της.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από 29 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2018, με τη συμμέτοχη ομάδων από (40) Ειδικές Μονάδες (24) χώρων (Αυστρία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κατάρ, Κένυα, Κίνα, Κόσσοβο, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λίβανος, Μολδαβία, Μπρούνεϊ, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία,  Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία).

Η Ε.Κ.Α.Μ. κατάφερε να κατακτήσει την (5η) θέση στη συνολική βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη, υψηλότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών και των υπολοίπων συμμετεχόντων για τις επιχειρησιακές δυνατότητες και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης της.

Οι ομάδες διαγωνίζονταν σε επτά διαφορετικά «στάδια - αγωνίσματα» δεξιοτήτων, όπου απαιτείται συνδυασμός ικανοτήτων στην αντοχή, τη δύναμη, την ταχύτητα, τη σκοπευτική ικανότητα, την ομαδική συνεργασία και την επιχειρησιακή τακτική.
Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Κ.Α.Μ. αποτελεί επίλεκτη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και υπάγεται στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

***
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί που κατείχαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν περίπου δέκα κιλά λαθραίου καπνού και 1.580 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 53, 31 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους ενήργησαν έλεγχο στον 31χρονο, όπου βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε πενήντα πακέτα λαθραίων τσιγάρων, καθώς και το χρηματικό ποσό των εβδομήντα πέντε ευρώ.

Στη συνέχεια, ο 31χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς 193 συσκευασίες λαθραίου καπνού των πενήντα γραμμαρίων, συνολικού βάρους 9.650 γραμμαρίων, καθώς και ακόμη 1.530 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία κατείχε με τους δυο συνεργούς του στην οικία όπου διέμεναν στην Πάτρα.

Οι δυο συνεργοί του 31χρονου, ηλικίας 53 και 17 ετών εντοπίστηκαν κοντά στην οικία τους, όπου και συνελήφθησαν, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.