«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ Τ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Τ. Παναγοπούλου μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανακατασκευή οδών Μαγνησίας, Παναγοπούλου και οδών μεταξύ 466Γ - 469» που περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή και  ασφαλτόστρωση των οδών που προβλέπει η μελέτη.
Συγκεκριμένα αφορά τις οδούς :
1 Τ. Παναγόπουλου
2.Μαγνησίας
3.Β' Πάροδος Διαμαντή

Το έργο προϋπολογισμού 300.000,00 € (με Φ.Π.Α.) αναμένεται να αναβαθμίσει  την περιοχή όπως  τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:
«Τα προβλήματα στους συγκεκριμένους δρόμους ήταν εκκρεμή και χρονίζοντα. Με αυτό το έργο παρεμβαίνουμε με τρόπο που, όχι απλά διορθώνει , αλλάανασχεδιάζει τους συγκεκριμένους δρόμους.
Ειδικότερα, η οδός Τ. Παναγοπούλου έχει ήδη χαρακτηριστεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας. Έχουν, δηλαδή, προγραμματιστεί έργα για την ανάπλαση της. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμόπου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή πεζοδρομίων  και την επίστρωση με κυβόλιθους. Ταυτόχρονα θα  αντικατασταθεί ο φωτισμός και παράλληλα θα αναβαθμιστούν οι υδραυλικές υποδομές.
Παρά τις δυσκολίες της εποχής,  με στοχευμένες παρεμβάσεις,  αλλάζουμε την εικόνα του Αγρινίου. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει όμως ο σχεδιασμός. Φιλοδοξία μας είναι να  δημιουργούμε συνθήκες προκειμένου,  η πόλη μας, να γίνεται πιο λειτουργική και πιο όμορφη».

***
ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
Παρακαλούνται όσοι πολίτες επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες να φροντίσουν έγκαιρα και πριν τη λήξη της προθεσμίας  δηλαδή την 15η Ιουνίου 2018, να υποβάλλουν αίτηση  προκειμένου να λάβουν το επίδοματων 5.000 και 8.0000 ευρώ, ως εφάπαξ ενίσχυση, για κατοικίες και επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Η αίτηση για τα τις κατοικίες απευθύνεται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών  (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.)  ενώ για τις επιχειρήσεις απευθύνεται στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ΔΑΕΦΚ και στη ΓΔΟΥ  είτε αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στα κατά τόπους ΚΕΠ.
Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται αναλυτικά στο κείμενο της απόφασης.


***
Περιφερειακό Πρωτάθλημα Μπριτζ

Στην Αίθουσα Γλυπτοθήκης της "Λαχαναγοράς" θα διεξαχθεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Μπριτζ Βορειοδυτικής Ελλάδας 2018. Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 20:30 και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Δευτέρας 28  Μαΐου. Πάνω από 100 αθλητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Πάτρα, Ιωάννινα, Λευκάδα και Κέρκυρα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και θα αγωνιστούν σε ζεύγη ή ομάδες όλων των κατηγοριών. Ο όμιλος μπριτζ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου θα εκπροσωπηθεί από περίπου 40 αθλητές."

***
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄  σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι .
Τη σκυτάλη τώρα  παίρνει ο Θερινός Κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄.
Στις 4 Ιουνίου θα ανάψει τα φώτα του  , θα βάλει μπρος τη μηχανή του και θα σας περιμένει να απολαύσετε ταινίες αγαπημένες  του χθες και του σήμερα.