«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη επτά αλλοδαπών για παράνομη έξοδο από την Χώρα   
Συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, χθες στον Κρατικό Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, επτά αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ερυθραίας και Κονγκό, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα με πτήσεις που είχαν προορισμούς πόλεις της Γερμανίας και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν πλαστά ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για ληστεία   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 48χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος επιτέθηκε σε 90χρονο ημεδαπό που κινούνταν πεζός και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ.

Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


***
Εξιχνιάστηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 20χρονου Αφγανού στην Πάτρα
Δράστης είναι 27χρονος ομοεθνής του, που αναζητείται για να συλληφθεί
Ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας αλλοδαπών που συμμετείχε σε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 20χρονος
Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ανθρωποκτονία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε προχθές το βράδυ στην Πάτρα.
Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη και συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό, ομοεθνή του 20χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ο δράστης, προχθές το βράδυ στην Πάτρα, έξω από πρώην εργοστάσιο, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας εβδομήντα περίπου αλλοδαπών ομοεθνών του, που συνεπλάκησαν με μικρότερη ομάδα αλλοδαπών, στην οποία άνηκε ο ίδιος και ο 20χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο τελευταίος.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού, εντόπισαν και κατέσχεσαν τέσσερα φυσίγγια και τρεις κάλυκες πιστολιού, καθώς και οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Επίσης, κατά την προανάκριση αξιοποιήθηκαν πλήρως από τους αστυνομικούς όλα τα πειστήρια που συλλέχθηκαν, με αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του 27χρονου δράστη.
Επιπλέον, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης  Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ καθώς και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποίησαν άμεσα,  προσαγωγές από τον τόπο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά εννέα αλλοδαπών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν για τη συμπλοκή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του, από αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, διαπιστώθηκε ότι την ρευματοδοτούσε παράνομα.


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας μια 34χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για υπόθεση ναρκωτικών.



Σύλληψη τριών  αλλοδαπών για παράνομη είσοδο
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο  αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 21 ετών, καθώς και ένας 36χρονος υπήκοος Ιράκ, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας.  



Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση  του  Τελωνειακού Κώδικα

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (499) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ένα κιλό λαθραίου καπνού, τα οποία διέθετε προς πώληση.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή


Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι χθες τα ξημερώματα στο Αίγιο διέρρηξε ψητοπωλείο 51χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε τμήμα του εξοπλισμού της επιχείρησης, αξίας 10.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα που ενήργησαν στον δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι, καθώς και τον κλεμμένο εξοπλισμό, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία  του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή χιλίων ευρώ, για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών 
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 11,3 γραμμαρίων.


Σύλληψη  αλλοδαπού για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Μυρσίνη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι ενεργώντας με δυο ακόμα άτομα, αφαίρεσε αυτοκίνητο 48χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο  εγκαταλελειμμένο σε αρδευτικό αυλάκι στην περιοχή των Λεχαινών, το οποίο κατέσχεσαν και απέδωσαν στον παθόντα.

Επίσης, από τον έλεγχο των εγγράφων του δράστη προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απλή σωματική βλάβη
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, διότι προχθές το μεσημέρι στα  Κρέστενα, ζώο συντροφιάς (σκύλος) του διέφυγε της προσοχής του και προκάλεσε εκδορές στα χέρια 28χρονης ημεδαπής που κινούταν πεζή. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή
    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας σχηματίστηκε, μετά από καταγγελία ημεδαπού, δικογραφία για κλοπή σε βάρος 37χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βραζιλίας, η οποία χθες το πρωί, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός στην οικία του, αφαίρεσε από ανασφάλιστη ντουλάπα, το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια  συσκευασία, που περιείχε  μικροποσότητα ηρωίνης.



***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (7-05-2018 έως 13-05-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 7-05-2018 και κατά τις ώρες 16:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πλάτανος – Κλεπά – Αράχωβα – Νεοχώρι.
•    Την Τρίτη 8-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 9-05-2018 και κατά τις ώρες 9:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Ελληνικά - Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα  - Λυσιμαχία – Φραγκουλέικα.
•    Την Πέμπτη 10-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού - Ποταμούλα  - Μεσάριστα  - Λιθοβούνι -  Δαφνιάς  - Άγιος Ανδρέας – Καψοράχη - Κάτω Μακρυνού.
•    Την Παρασκευή 11-05-2018 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας- Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Το Σάββατο 12-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φραγκουλέικα – Κλεισσορεύματα – Ζευγαράκι – Κάτω Κεράσοβο – Δαφνιάς - Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού – Άνω Μακρυνού.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (7-05-2018 έως 13-05-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 7-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι - Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
•    Την Τρίτη 8-05-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Ζαχλωρού – Κάτω Ζαχλωρού – Ρογοί – Κερπινή – Λουσοί – Λεύκα – Σιγούνι.
•    Την Τετάρτη 9-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα.    
•    Την Πέμπτη 10-05-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι – Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 11-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος  - Καλαμιάς – Πύργος – Βαλιμή – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.  
•    Το Σάββατο 12-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα -  Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.               
•    Την Κυριακή 13-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια – Λευκάσιο.