«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το Δήμο Αγρινίου

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης  λειτουργεί από σήμερα στο Δημοτικό Παρκινγκ Αγρινίου. 

Το νέο σύστημα πληρωμής  για γρήγορη και ομαλή έκδοση εισιτήριων,  προϋπολογισμού  73.160.00 ευρώ,  προβλέπει  είτε  αυτόματη πληρωμή, ή μέσω  προπληρωμένων  καρτών διαρκείας ή με  χρεωστικές κάρτες. Περιλαμβάνει ακόμη ειδική οθόνη με οδηγίες χρήσης για τους οδηγούς.
Στο εκσυγχρονισμό του συστήματος αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: “ Με στοχευμένες κινήσεις καταφέραμε  να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό και σύγχρονο δημοτικό πάρκινγκ. Πιστεύω ότι...
οι Αγρινιώτες και οι επισκέπτες εξυπηρετούνται  πλέον σε έναν καλαίσθητο και σίγουρα  αναβαθμισμένο χώρο. Το σημαντικότερο είναι ότι μέσα  στο επόμενο μήνα το πάρκινγκ θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση ενώ σε λίγο καιρό θα υπάρχουν θέσεις και για ηλεκτρικά ποδήλατα. Όλα αυτά με πολύ μικρό αντίτιμο”.

Το Δημοτικό Πάρκινγκ έχει 220 θέσεις στάθμευσης και συνολικά 6 θέσεις ΑΜΕΑ. Πρόσφατα ανακαινίστηκε με την δημιουργία θέσεων αναμονής για το κοινό, αλλαγή του φωτισμού με σύγχρονα  φωτιστικά τελευταίας τεχνολογίας και αναμόρφωση του χώρου όπως εξήγησε ο πρόεδρος τηςΕταιρείας Στάθμευσης ΑγρινίουΓιώργος Αλεξόπουλος: «Το νέο σύστημα όπως κι εσείς διαπιστώσατε διευκολύνει τους πολίτες και είναι εύκολο στην λειτουργία του. Από το 2014, όταν  ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, κατεβάσαμε τις τιμές και είμαστε πλέον το φθηνότερο δημοτικό πάρκινγκ στην Ελλάδα».


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ

***
Ο  Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της δικτύωσης της δομής με τοπικούς φορείς και της ευαισθητοποίησης της κοινότητας περί του σημαντικού θέματος της έμφυλης βίας πραγματοποίησε δράση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Αγρινίου.
Συγκεκριμένα το προσωπικό του Ξενώνα επισκέφτηκε το Σ.Δ.Ε. την  Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 όπου συναντήθηκε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, προεξέχοντος του διευθυντή του, καθώς και με τους μαθητές του.Σεκλίμα ιδιαίτερα φιλόξενο και θετικό η παιδοψυχολόγος ανέλυσε τους όρουςτης έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας, το ψυχολογικό προφίλ της κακοποιημένης γυναίκας και τις συνέπειες που αφορούν τα  παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε ένα βίαιο περιβάλλον.Η ψυχολόγος του ξενώνα μίλησε για τα χαρακτηριστικά της βίαιης σχέσης, το προφίλ του «θύτη» και του «θύματος» καθώς  και την αντιμετώπιση του φαύλου κύκλου της βίας.Τέλος, ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε για τη λειτουργία του ξενώνα και μέσα από τον απολογισμό του έργου κατέδειξε τη σπουδαιότητα της δομής  στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής παθογένειας σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων  έγινε γόνιμος διάλογος μεταξύ των στελεχών του ξενώνα και των μελών της εκπαιδευτικής ομάδας του ΣΔΕ όπου δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαχθούν εκατέρωθεν απόψεις σχετικά με το πρόβλημα της έμφυλης βίας και της καίριας αντιμετώπισης της.Η δράση ολοκληρώθηκε  με την έκφραση της στήριξης εκπαιδευτικών και μαθητών στο δύσκολο αγώνα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
 Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ