«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου


Τ΄ ΑΜΕΡΩΤΑ Πάνου Μαμασούλα, Λευτέρη Τηλιγάδα

Μια ξεχωριστή διαδρομή στα μουσικά μονοπάτια του Πάνου Μαμασούλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  όσοι βρέθηκαν στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου την Δευτέρα 7 Μαΐου και παρακολούθησαν συναυλία  αφιερωμένη στον Πάνο Μαμασούλαμε τίτλο : «Δρόμοι. . . . που ταξίδεψα».
Συνταξιδιώτες στην μουσική περιπλάνηση ο Λευτέρης Τηλιγάδας που επιμελήθηκε τα κείμενα, ο Νώντας Σαρλής που παρουσίασε την εκδήλωση, η Ευγενία Γρέντζελου, η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου και ο Βασίλης Γισδάκης  που έντυσαν με την φωνή τους μελωδικά την βραδιά. Μαζί τους...
η νεανική χορωδία “Αλθαία” του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, υπό την διδασκαλία της Άννας Πανοπούλου και  οι μουσικοί: Αγγελική Δαλιάνη (πιάνο), Έβις Γκιώνη και Ερμής Παπακωνσταντίνου (βιολί), Φωτεινή Αλεξοπούλου (τσέλο), Ευγενία Κοΐνη (φλάουτο), Ευγενία Γρέντζελου και Τάσος Κουτσοσπύρος (κιθάρα), Παναγιώτης Μήτσος (Νέι, λαούτο, μπουζούκι)και ο Κώστας Κονδύλης (κρουστά).
Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Παπαγεωργίου Μαρία είπε : ΄΄Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που η εκδήλωση αυτή ήταν αφορμή να γίνει ευρύτερα γνωστός ο Αγρινιώτης μουσικός Πάνος Μαμασούλας με τη σπουδαία διαδρομή. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να δίνει βήμα στους ντόπιους καλλιτέχνες και μάλιστα σε αυτούς του βεληνεκούς του Πάνου  Μαμασούλα για να τους γνωρίζει η κοινωνία, να χαμογελά ,να ελπίζει ,να εμψυχώνεται στις ζοφερές ημέρες που διάγουμε. Ευχαριστούμε πολύ τον Πάνο Μαμασούλα για την υπέροχη βραδιά και του ευχόμαστε να εμπνέεται και να δημιουργεί.΄΄
Οι συνθέσεις του Πάνου Μαμασούλα «ακούμπησαν» πάνω σε ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Μίνωα Ζώτου, του Γιώργου Σαραντάρη, του Σαράντη Αλιβιζάτου, της Αγαθής Δημητρούκα και του Λευτέρη Τηλιγάδα.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Δήμο Αγρινίου και τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.

***

Καταβολή Προνοιακών  επιδομάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας  & Δημόσιας  Υγείας  του Δήμου   Αγρινίου   ενημερώνει ότι  η   καταβολή,  στους    δικαιούχους των Προνοιακών  επιδομάτων,  για το   δίμηνο   ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018  θα αρχίσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/05/2018.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 15/05/2018 ταμίας της Δ.Ε.Υ.Α.Α. θα εξυπηρετεί τους πολίτες για την εξόφληση λογαριασμών στο Δημοτικό Κατάστημα Καινουργίου (Δ.Ε. Θεστιέων) ενώ την Πέμπτη 17/05/2018 ταμίας θα βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Παπαδατών (Δ.Ε. Αρακύνθου).

***
Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβούλιο Αγρινίου 

Την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στις 19:00, θα συνεδριάσει το δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 


1.Έγκριση ανάρτησης οικιστικών πυκνώσεων Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με την παρ. 4, άρθρο 23 του Ν. 3889/2010.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

2. Έγκριση καθορισμού τιμήματος για την αγορά ακινήτου στο Ο.Τ. 113Α στην οδό Γρίβα και Παναγοπούλου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου (φερόμενων ιδιοκτητών Αθανασίας, Χρήστου, Ιωάννη, Βασιλείου, Γεωργίας και Ανδρέα Βέλλιου), μετά από εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής  Σύμβασης μεταξύ  του  Δήμου Αγρινίου  και  του  Δήμου  Θέρμου για την υλοποίηση της πράξης: «Παρεµβάσεις αστικής αναβάθµισης σε επιλεγµένασηµεία της Τ. Κ. ΘέρµουΔήµουΘέρµου» με υποβολή Πρότασης στην Πρόσκληση  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με Κωδικό 26e11b_2  “Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών,  εμπορικών και τουριστικών κέντρων της Περιφέρειας’’ του Ε. Π. “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

4. Κατανομή Β΄ δόσης 2018 στις Σχολικές Επιτροπές για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. πρωτ. 4/2018 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας).
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαλμά).

5. Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου Αγρινίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. πρωτ. 7/2018 απόφαση Επιτροπής Υγείας- Κοινωνικής Πρόνοιας, Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και επίλυσης προβλημάτων Πολιτών ή Ομάδας Πολιτών  με ειδικά προβλήματα).
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής).

6. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 53/17-4-2018 μελέτης για την «Μίσθωση Μηχανημάτων - Οχημάτων  για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Αγρινίου» και έγκριση  διενέργειας και ανάθεσης σε τρίτο  με Ηλεκτρονικό Ανοιχτό  Διαγωνισμό της μίσθωσης.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).

7. Χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου εγκαταστάσεων. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. πρωτ. 18/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γκούντας).

8. Παράταση ισχύος σύμβασης χρησιδανείου με τον Πανευρυτανικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. πρωτ. 19/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γκούντας).

9. Βεβαίωση αναγκαιότητας εκτέλεσης τεχνικών έργων από τον Δήμο Αγρινίου.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).

10. Καθορισμός χώρου για τη διεξαγωγή της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί “Απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2017”.
(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φωτάκης).


   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ