«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο , από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου,   ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16μηνων για υπόθεση κλοπής.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Συλλήψεις ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο 31χρονοι ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με έξι περίπου γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών για αντίσταση και σωματική βλάβη από αμέλεια.
Σύλληψη ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας,  ένας ιδιοκτήτης παλαιοπωλείου διότι είχε προμηθευτεί από άγνωστους δράστες διάφορα χάλκινα αντικείμενα, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής.
Τα χάλκινα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη  ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί προστασίας αιγιαλού, παραλίας και άλλες διατάξεις
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι προέβαινε με μηχάνημα έργου σε αυθαίρετη διάστρωση αδρανούς υλικού (χαλίκι) σε ακτή έκτασης περίπου -50- τετραγωνικών μέτρων, επιφέροντας αλλοίωση στη μορφολογία της.

Σύλληψη δύο  ατόμων για σωματική βλάβη από αμέλεια   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 55χρονος ημεδαπός και μια 43χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, διότι σκύλος τους δάγκωσε 21χρονη ημεδαπή στο αριστερό της πόδι, προκαλώντας της απλή σωματική βλάβη. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές τα ξημερώματα στην Ανδραβίδα έσπασαν πόρτα εταιρείας, στην οποία προσέκρουσαν σκόπιμα με αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, το χρηματικό ποσό  των 17.444 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα στη Μυρσίνη Ηλείας το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της κλοπής. 

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή


Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Άγιο Γεώργιο και στο Βούναργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες -μια γυναίκα) ηλικίας 38, 35, 26 και 54 ετών αντίστοιχα, διότι σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους από αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του 35χρονου προέκυψε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για κλοπή.


Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    Συνελήφθησαν, χθες κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας τέσσερα άτομα, διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.  

Σύλληψη οκτώ αλλοδαπών για παράνομη είσοδο
    Συνελήφθησαν, χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, οκτώ αλλοδαποί, διότι όπως διαπιστώθηκε είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι προμηθεύτηκε από άγνωστους δράστες έναντι μικρού χρηματικού ποσού, 200 δέματα ξερού αγριόχορτου, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από αποθήκη ημεδαπών.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να αφαιρέσει από ιχθυοκαλλιέργεια μεταλλικά αντικείμενα.


Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Ρίγανη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τσιγάρα, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων
   
Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 17, 16, 15 και 14 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.Σύλληψη ημεδαπού για μέθη
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.


***
Συνελήφθη 50χρονος για μεταφορά ναρκωτικών στην Κάτω Αχαΐα

Κατασχέθηκαν περίπου 90 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου


Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για μεταφορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν τον 50χρονο, να επιβαίνει σε όχημα και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη σε βραχώδη μορφή, συνολικού βάρους (87) γραμμαρίων. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο και το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης για την μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.

 
2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
Συνελήφθη 39χρονος Βούλγαρος για εμπλοκή του σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας το 2010 στην Πάτρα

Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών

Ο 39χρονος κατηγορείται και για υπόθεση ληστείας που είχε διαπράξει στην Λάρισα

Επισημαίνεται ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα συνεχείς έρευνες για όλες τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις ακόμη και αν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη διάπραξή τους


Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για εμπλοκή του σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας, που είχε συμβεί στις 23/11/2010, σε βάρος ημεδαπού στην Πάτρα.

Ως προς το χρονικό, στις 23-11-2010, τα ξημερώματα, στην Πάτρα, τρεις δράστες, ανέμεναν σε πυλωτή οικίας έναν 53χρονο (εν ζωή) ημεδαπό, στον οποίο αφού άσκησαν σωματική βία, τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού του, όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Στη συνέχεια οι δράστες, μετέφεραν τον 53χρονο σε αγρόκτημα, δίπλα από την οικία του, όπου τον χτύπησαν με οικοδομικά εργαλεία προκαλώντας τον θάνατό του.

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, υπέβαλλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην Ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 39χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, το έτος 2017, στην Βουλγαρία, μια 36χρονη Βουλγάρα, η οποία μετά την έκδοσή της στην Χώρα μας, προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Επιπλέον, ο 39χρονος δράστης συνελήφθη στις 18-5-2018, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε διαπράξει το έτος 2016 στην Λάρισα.

Επισημαίνεται ότι, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα συνεχείς έρευνες για όλες τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, συλλέγοντας στοιχεία και δεδομένα τα οποία αξιοποιούν, με εργαστηριακό, επιστημονικό και μεθοδικό τρόπο, ακόμη και αν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη διάπραξή τους, με σκοπό την διαλεύκανση των υποθέσεων και την παραπομπή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, όπου αφού ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την εμπλοκή στην ληστεία που είχε διαπράξει στην Λάρισα, θα μεταχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-05-2018 έως 03-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Τρίτης 29-05-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Βάλτα - Πλατανιώτισσα.
•    Την Τετάρτη 30-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι- Ερυμάνθεια - Χιόνα. 
•    Την Πέμπτη 31-05-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλλι – Κάτω Δρυμός  - Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι  - Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 01-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άμπελόκηποι - Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι – Αιγές.  
•    Το Σάββατο 02-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.              
•    Την Κυριακή 03-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαϊας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι  - Ζησιμαίικα  - Νεοχώρι – Χαραυγή- Τζάιλο – Σανταμέρι - Πόρτες.              

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-05-2018 έως 3-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Τρίτη 29-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 30-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Άνω Μακρυνού - Ποταμούλα – Μεσάριστα – Λιθοβούνι – Δαφνιάς  - Άγιος Ανδρέας – Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού.
•    Την Πέμπτη 31-05-2018 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή - Χρυσοβέργι.
•    Την Παρασκευή 01-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Ελληνικά - Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα  - Λυσιμαχία – Φραγκουλέικα - Αγγελόκαστρο
•    Την Κυριακή 3-06-2018 και κατά τις ώρες 16:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Περδικόβρυση – Κλεπά – Αράχωβα – Νεοχώρι.