«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

Ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια» στον Δήμο Αγρινίου

Με τη συμμετοχή αιρετών, στελεχών του Δήμου Αγρινίου, φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια».

Σκοπός της ημερίδας, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ,  ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στην διεθνή κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων», τους στόχους της πρωτοβουλίας και τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και...
κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής: «Το Αγρίνιο μπαίνει στον χάρτη με τις πόλεις που επιχειρούν να αλλάξουν τα δεδομένα στο περιβάλλον. Μέσα από αυτήν την διαδικασία αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση αειφόρων πολιτικών με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 40% έως το 2030. Υιοθετούμε την στρατηγική μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την κλιματική αλλαγή μέσω της υλοποίησης τοπικών πολιτικών βιώσιμης ενέργειας. Για την επίτευξη των στόχων προβλέπεται η συνεργασία των Δήμων με όλους τους  υποστηρικτικούς φορείς  όπως  Πανεπιστημιακά τμήματα, Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, Εταιρείες παραγωγής ενέργειας, Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κυρίως όμως με τους πολίτες. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών  των στόχων είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή συμπεριφορών στον τομέα της ενεργειακής κατανάλωσης».
Στη συνέχεια o κ. Ευάγγελος Ζορμπάς, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ & Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΕΤΑ Α.Ε. παρουσίασε το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους δημότες, καθώς και το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος του Δήμου Αγρινίου.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αναλάβουν δράσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% ως το 2030 και να υιοθετήσουν μια κοινή προσέγγιση με στόχο το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στα δεδομένα που αυτή δημιουργεί.

Ο Δήμος Αγρινίου προσχώρησε στο Σύμφωνο των Δημάρχων το 2016, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 156.234 τόνους μέχρι το 2030, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος.

***
9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Ν.Αιτωλ/νίας

Ξεκινά τo Σάββατο 3 Μαρτίου  2018  το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ θεάτρου Ν.Αιτ/νίας  που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου  σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιτωλ/νίας.   
Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 3 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου 2018  και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης στις 22 Απριλίου όπου θα απονεμηθούν τα αναμνηστικά διπλώματα
Φέτος θα συμμετάσχουν  συνολικά 28 σχολεία τα οποία είναι τα εξής:
Γυμνάσιο Λευκίμμης Κέρκυρας, Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Φυτειών, Εκπαιδευτήρια "Παναγία Προυσιώτισσα", 2ο ΓΕΛ Αγρινίου, 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, 21ο Γυμνάσιο Πάτρας, 17ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό ΓΕΛ Πάτρας, Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου,4ο ΓΕΛ Αγρινίου,1ο ΓΕΛ Αγρινίου, Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας, 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, Γυμνάσιο Βόνιτσας, Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, 3ο ΓΕΛ  Πατρών, 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου Κεφαλονιάς, Γυμνάσιο Γουριάς,3ο ΓΕΛ Αγρινίου, Γυμνάσιο Καινουργίου, 6ο ΓΕΛ Αγρινίου, Μαθητές Αστακού, ΓΕΛ Παραβόλας, Γυμνάσιο Θέρμου & ΓΕΛ Θέρμου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων «Πάνου», Γυμνάσιο Μοναστηρακίου, Γυμνάσιο Καλυβίων, 5 εκ των οποίων ανήκουν σε άλλους Νομούς .


Επίσης συμπαραστάτης στην προσπάθεια των παιδιών θα είναι και φέτος η Καλλιτεχνική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους  : Μικέλλη Γιώργο - Θεατρολόγο,    Παπαθανάση Γιάννη - Ηθοποιό, Ζαρκάδα Κάτια – Ηθοποιό , Χατζηγεωργίου Παναγιώτη - Εκπαιδευτικό και Τσιρώνη Μαίρη  - Εκπαιδευτικό - Μουσικό.

***
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ

«Διαχείριση Δημοτικών Τελών και Φόρων ακινήτων των Δήμων»

  Αγρίνιο, 2 Μαρτίου 2018

Αναστασιάδη 1(κτίριο πρώην ΤτΕ)


Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
11:00         Προσέλευση   
11:30       Χαιρετισμοί:
                    κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, Προέδρου ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας,
                                                   Δημάρχου Αγρινίου
                     κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, Προέδρου ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας, Δημάρχου
                                                                 Φλώρινας
κ. Ιωάννη Λώλου, Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου, Δημάρχου Ηγουμενίτσας
κ. Αλέξανδρου Παρίση, Προέδρου ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, Δημάρχου
                                        Αργοστολίου
κ. Χαρ. Δημαρχόπουλου, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Οργάνωσης
και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Ξάνθης, μέλους
του ΔΣ της ΚΕΔΕ
        κ. Κων/νου Γιαλελή, Διευθυντή Διεύθυνσης Πληροφορικής &
                                                         Τηλεπικοινωνιών, Εκπροσώπου ΔΕΔΔΗΕ
       
12:30             Παρουσίαση
                   κ. Παναγιώτη Καραβοκύρη, Προϊστάμενου Υποστήριξης Εφαρμογών
                                                                   Δικτύου  του ΔΕΔΔΗΕ
                   Εφαρμογή Δημοτικών Τελών Ακινήτων

13:30          Ερωτήσεις συμμετεχόντων


***
«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  & Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το kontasou.com, διοργανώνουν Εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα :

«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»,
Το Σάββατο 3 Μαρτίου, 6:30 μ.μ,
στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
(Αναστασιάδη 1 , κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος)

Ομιλητές θα είναι οι:
1.    Σταμάτης Μαλέλης , Συγγραφέας Δημοσιογράφος
2.    Δρ. Μένη Μαλλιώρη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ-Αιγινήτειο Νοσοκομείο

3.    Λαμπρινή Θεοδώρα Ακαλέστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ