«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι βρισκόμενος σε υποκατάστημα Δημόσιας Επιχείρησης στην ουρά ταμείων, στο Αγρίνιο αφαίρεσε ένα χαρτονόμισμα των εκατό ευρώ, το οποίο έπεσε από την τσέπη 59χρονης ημεδαπής, η οποία επίσης ανέμενε στην ουρά των ταμείων.


Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι...
κινήθηκε με αυτοκίνητο, προς την κατεύθυνση 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος εργαζόταν σε νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής ως ιδιωτικό προσωπικό παροχής υπηρεσιών φύλαξης, με αποτέλεσμα ο 52χρονος  να πέσει εξ ιδίου ύψους στο έδαφος και να υποστεί κάταγμα στο δεξί του χέρι.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 58χρονης ημεδαπής, η οποία δεν παρείχε τροφή και νερό σε δύο ζώα συντροφιάς ιδιοκτησίας της (σκύλους), δυσχεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο τους κανόνες ευζωίας τους.


Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 82χρονης ημεδαπής, αλλά έγινε αντιληπτός από συγγενικό πρόσωπο της παθούσας και συνελήφθη από αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στο τόπο του περιστατικού.

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα η προχθεσινή ένοπλη ληστεία σε βάρος αλλοδαπών στο Αιτωλικό

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί άνδρες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε ότι οι παθόντες είχαν μεταφερθεί, με κλειστά οχήματα τύπου βαν, την ίδια ημέρα από τα Σαγαιϊκα Αχαΐας στο Αιτωλικό


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, η προχθεσινή ένοπλη ληστεία, που είχε διαπραχθεί από έξι δράστες μέσα σε προσωρινό κατάλυμα, που διέμεναν αλλοδαποί στο Αιτωλικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες κρατώντας δυο κυνηγετικά όπλα, ένα πυροβόλο όπλο (πιθανόν πιστόλι) και ένα μαχαίρι, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα, στην οικία όπου διέμεναν προσωρινά δεκαοκτώ αλλοδαποί, απαιτώντας χρηματικά ποσά και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δράστες τελικά αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε 2.000 ευρώ, ενώ στην προσπάθεια 29χρονου παθόντα, υπηκόου Μπαγκλαντές να τους αποτρέψει, ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα στο στήθος, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενος. 

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη των δραστών, ενεργήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου συντονισμένη αστυνομική έρευνα, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία, τριών ημεδαπών δραστών, ηλικίας 18, 21 και 25 ετών.

Στο πλαίσιο των ενδελεχών ερευνών προέκυψε επίσης ότι, οι δεκαοκτώ αλλοδαποί (υπήκοοι Πακιστάν – Μπαγκλαντές), είχαν μεταφερθεί από 34χρονο ημεδαπό, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, με δυο κλειστά οχήματα τύπου βαν, την ίδια ημέρα νωρίς το πρωί, από τα Σαγαιϊκα Αχαΐας στο Αιτωλικό, προκειμένου εργαστούν ως εργάτες γης.

Σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών δραστών, ηλικίας 18, 21, 25 και 34 ετών σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της παράβασης του νόμου για τα όπλα  και της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση ενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και βρίσκονται σε εξέλιξη.


 ***
Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού  στο Μεσολόγγι

Δράστης είναι ένας 16χρονος ημεδαπός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ληστεία που διαπράχθηκε προχθές το βράδυ, στο Μεσολόγγι, σε βάρος 23χρονου ημεδαπού. 

Πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και παράνομη οπλοκατοχή, σε βάρος ενός 16χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. 

Ειδικότερα, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα άγνωστο συνεργό του,  προσέγγισαν τον 23χρονο, ενώ κινούταν πεζός και με την απειλή όπλου και την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα επισταμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 16χρονου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.