«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Σπολαίτα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:


•    ηρωίνη,  συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου,
•    εννέα ναρκωτικά δισκία, 
•    τέσσερα καλαμάκια με υπολείμματα ηρωίνης,
•    τέσσερις πλαστικές κάρτες που περιείχαν υπολείμματα ηρωίνης,
•    ένα πλακάκι κεραμικό, που έφερε στην επιφάνεια του υπολείμματα ηρωίνης και
•    δύο νάιλον περιτυλίγματα με υπολείμματα ηρωίνης.

Επισημαίνεται ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Αγρινίου, για ναρκωτικά.


Σύλληψη έξι ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγγελόκαστρο και στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, έξι ημεδαποί άνδρες, ηλικίας, 20, 24, 25, 57, 66 και 73 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα, χωρίς να  κατέχουν την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε χωριό του Ξηρομέρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε  ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκατριών (13) μηνών και χρηματική ποινή (4.000) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί έκδοσης επιταγών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία, επικίνδυνη  σωματική βλάβη και παράβαση το νόμου για τα όπλα
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ενεργούνται επισταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε τουλάχιστον αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ στο Αιτωλικό, εισήλθαν σε προσωρινό κατάλυμα όπου διαμένουν αλλοδαποί, απαιτώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα των διαμενόντων. Οι δράστες τελικά αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τσαντάκι μέσης, ενώ στην προσπάθεια 29χρονου παθόντα, υπηκόου Μπαγκλαντές να τους αποτρέψει, ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε στο στήθος τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενος. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 200 ευρώ για μη καταβολή εισφορών.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας 
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Αλισσού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του, προέκυψε ότι στερείτο άδειας ικανότητας οδήγησης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη δυο ημεδαπών για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στις Άνω Βελιτσές Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και 37 ετών, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε καταστήματα τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 130 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μια συσκευασία λαθραίου καπνού, βάρους πενήντα γραμμαρίων.

Σύλληψη δύο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών  και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 
    
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην διασταύρωση της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 56 και 52 ετών αντίστοιχα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο της 52χρονης, στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε και κατασχέθηκε  κάνναβη συνολικού βάρους 1,9 γραμμαρίων, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων τους προέκυψε ότι ο 56χρονος δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης.


***
Συνελήφθη ανήλικος δραπέτης στο Αγρίνιο

Συνελήφθη, χθες (12-3-2018) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αγρινίου, ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος την 24/11/2017 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου κρατείτο έπειτα από διάταξη του κ. Ανακριτή Αγρινίου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ενήργησαν έρευνα στην οικία του 16χρονου, στο Αγρίνιο, όπου τον εντόπισαν κρυμμένο στην καμινάδα του τζακιού και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Εξέλιξη στην υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων


Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά (31) περιπτώσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, Φθιώτιδα και Μαγνησία

Οι δράστες προσποιούμενοι επιφανή πρόσωπα έπειθαν τους επαγγελματίες να τους στέλνουν στην Αθήνα μεγάλες ποσότητες κρέατος και λαδιού, καφέ, κατεψυγμένων και άλλων προϊόντων


Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου: 10-03-2018, Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων λαδιού, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών, εξιχνιάσθηκαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνολικά (31) περιπτώσεις απάτης, σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων.

Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει ακόμη (22) περιπτώσεις απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, σε βάρος εμπόρων και κρεοπωλών, σε περιοχές της  Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας.

Ως προς τη μεθοδολογία τονίζεται ότι, οι δράστες προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος, λαδιού, καφέ και άλλων ειδών, τα οποία οι παθόντες μετέφεραν στην Αθήνα, ενώ λίγη ώρα πριν την παράδοση των προϊόντων επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να παραδίδονται σε συνεργό τους, χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες, με τις εγκληματικές τους πράξεις, είχαν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις (32.000) ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει, συνολικά, από τους παθόντες, τα εξής :

    (4) τόνους και (100) κιλά λάδι
    (39) αρνιά
    (220) κιλά κρέας μοσχαριού
    Ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ
    Κατεψυγμένες είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ
     (20) κιλά μέλι

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη, στις (9-3-2018), το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, του 70χρονου ημεδαπού δράστη.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός  63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, που αναζητείται για να συλληφθεί για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της  συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.

Ο συλληφθείς μετά την απολογία του στον Ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.

***
Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί για διακεκριμένες κλοπές στην Πάτρα

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις


Συνελήφθησαν, προχθές αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 25 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την ατομική τσάντα 20χρονης ημεδαπής, στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δυο δράστες είχαν διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει τα εξής :

•    Το ίδιο βράδυ, λίγο πριν τη σύλληψή τους, αφαίρεσαν την ατομική τσάντα 21χρονης ημεδαπής,  την οποία είχε αφήσει σε παγκάκι που καθόταν σε πλατεία της πόλης και περιείχε μια τραπεζική κάρτα, έγγραφα και προσωπικά της αντικείμενα.
•    Την 19/02/2018 αφαίρεσαν από 19χρονη ημεδαπή, η οποία είχε επισκεφτεί την πόλη λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το κινητό της τηλέφωνο
•    Την 10/03/2018 αργά το βράδυ, αφαίρεσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης,  από 24χρονη ημεδαπή, το κινητό της τηλέφωνο.

Σε σωματικό έλεγχο που ενεργήθηκε στους δυο δράστες, βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο της 19χρονης, το οποίο και θα της αποδοθεί. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η προανάκριση και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθη 70χρονος για κατοχή ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν περίπου 70 γραμμάρια κάνναβης, ενώ εκριζώθηκαν και τέσσερα δενδρύλλια που καλλιεργούσε ο δράστης


Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αλιφείρα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Ένα γυάλινο βάζο, με κάνναβη, βάρους 49 γραμμαρίων και
•    Ένα γυάλινο βάζο, που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 17 γραμμαρίων.

Έπειτα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην αυλή του σπιτιού του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και εκρίζωσαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δέκα εκατοστών, τα οποία ήταν φυτεμένα σε μια γλάστρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. 


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου σχετικά με υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας και τη σύλληψη (8) μελών της, που διέπρατταν εκρήξεις ΑΤΜ με τη μέθοδο “PLOFKRAAK”
Καλησπέρα σας,
Η σημερινή παρουσίαση αφορά μία ακόμη επιτυχία της  Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο πεδίο του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικότερα στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν εκρήξεις σε ΑΤΜ, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK».
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές (11-03-2018), από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, σε περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν συνολικά (8) μέλη του κυκλώματος – όλοι τους ημεδαποί,  (6) άνδρες ηλικίας από 22 έως 32 ετών και (2) γυναίκες 21 και 46 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, διακεκριμένων φθορών, για έκρηξη και παράβαση του νόμου για τα όπλα και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί μία ληστεία, (6) συνολικά περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ, τετελεσμένες και σε απόπειρα, διάρρηξη καταστήματος, δύο κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας.
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή της σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ.

Από τις έρευνες των αστυνομικών σε (8) συνολικά χώρους (οικίες και χώρους στάθμευσης οχημάτων) σε Αττική, έχουν κατασχεθεί - μεταξύ άλλων – κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, τρία οχήματα, φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, το χρηματικό ποσό των 1.595 ευρώ και εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης, μέσω της υδροπονικής μεθόδου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία ενεργούσε με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων και δραστηριοποιούνταν ιδίως στη διάπραξη διαρρήξεων σε ΑΤΜ, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK», σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής αλλά και της Άρτας.
Τα μέλη της ομάδας δρώντας με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι), προκειμένου να καθιστούν δυσχερή την ταυτοποίηση τους και τη διασύνδεση τους με τις εγκληματικές τους πράξεις, φρόντιζαν κατά την παράνομη δράση τους να:
    Καλύπτουν  τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και να φορούν γάντια, ενώ παράλληλα διέθεταν και κατάλληλα «επιχειρησιακό» εξοπλισμό.
Πιο συγκεκριμένα είχαν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα, τα οποία δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις ληστειών για να ακινητοποιούν τους παθόντες, καθώς επίσης και τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως μπουκάλες οξυγόνου, συνδεσμολογίες, λοστούς και κατσαβίδια για να παραβιάζουν τις θύρες εισόδου των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης και να προκαλούν τις εκρήξεις.

    Μεταβαίνουν στα σημεία τέλεσης των αξιόποινων πράξεων και να διαφεύγουν από αυτά είτε με κλεμμένα οχήματα (ΙΧΕ αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες), τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε με δικά τους οχήματα με κλεμμένες πινακίδες.

    Επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων και να χρησιμοποιούν κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες λέξεις με αναγραμματισμό και κωδικοποιημένες λέξεις όπως «κοπέλες» όταν αναφέρονταν σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και «ουρά», αναφερόμενοι σε παρουσία αστυνομικών. Μάλιστα, προκειμένου να ενημερώνονται για την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της Αστυνομίας.

    Αποκρύπτουν τα μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων τους (διαρρηκτικό εξοπλισμό και οχήματα) σε ειδικούς για αυτό το σκοπό μισθωμένους χώρους στάθμευσης, οι οποία βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τους στόχους και χρησιμοποιούνταν είτε ως «καβάτζες» είτε ως «ορμητήριο» της εγκληματικής ομάδας.
Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και χώρους σε περιοχές της Αττικής, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ,
•    το χρηματικό ποσό των (1.595) ευρώ,
•    (3) συνολικά οχήματα (δύο μοτοσικλέτες και ΙΧ αυτοκίνητο)
•    μεταλλική φιάλη οξυγόνου, με προσαρμοσμένο διπλό μανόμετρο μέτρησης πίεσης,
•    (11) κλειδιά οχημάτων διαφόρων μαρκών,
•    (2) φορητοί  ασύρματοι συγχρονισμένοι σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,
•    πιστόλια με αβολίδοτα φυσίγγια,
•    ενδύματα (φόρμες, γάντια, μπουφάν με κουκούλες και κουκούλες “full face” ),
•    μεταλλικός λοστός και εργαλείο θραύσης τζαμιών,
•    συσκευή TASER,
•    (3) ζυγαριές ακριβείας και
•    (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 70 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.
Στην οικία μάλιστα τριών εκ’ των συλληφθέντων, ηλικίας 23,27 και 46 ετών, βρέθηκε εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου, το οποίο αποτελούνταν μεταξύ άλλων από (21) γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης, (9) ενισχυτές ρεύματος, (8) λάμπες, (3) αποροφητήρες, (2) ανεμιστήρες, (2) χρονοδιακόπτες, ηλεκτρονικό θερμόμετρο, φίλτρα, λίπασμα για καλλιέργεια και κάμερα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει η εμπλοκή των συλληφθέντων σε συνολικά (11) περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων, που έλαβαν χώρα από 16 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα στην τέλεση:
•    (6) συνολικά εκρήξεων  σε ΑΤΜ, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK» σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα,
•    μία διάρρηξη σε κατάστημα στην Αττική,
•    δύο κλοπές οχημάτων ( ΙΧ φορτηγό - αγροτικό και μοτοσικλέτα) και μία περίπτωση κλοπής πινακίδων σε Αττική και Άρτα και
•    κλοπή χρηματικού ποσού από ιδιώτη στην Αττική.
Πλούσιο είναι ωστόσο και το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων καθώς οι (5) από αυτούς είναι σεσημασμένοι για τα – κατά περίπτωση -  αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των απλών και διακεκριμένων κλοπών, των ληστειών, της απειλής και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκαν χθες (12-03-2018) στην Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

***
Ν.Τόσκας: Μεγάλη η προσφορά των γυναικών σε Αστυνομία και Πυροσβεστική – εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

«Είμαστε εδώ για να πούμε πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες που υπηρετούν φορώντας τη στολή στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, αλλά και στις γυναίκες που υπηρετούν χωρίς στολή -ως πολιτικό προσωπικό- στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας για την «προσφορά της Γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμή των γυναικών που υπηρετούν στα δυο Σώματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και προσκεκλημένες γυναίκες από την ΕΛ.ΑΣ, το Π.Σ., το πολιτικό προσωπικό του ΥπτΠ και σπουδάστριες των σχολών.
«Η 8η Μαρτίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν μπορεί παρά να είναι μόνο η αφορμή. Αφορμή για να παίρνουμε το παράδειγμα από τους αγώνες των γυναικών και να θυμόμαστε ότι χωρίς αγώνες και θυσίες, αλλαγές δεν γίνονται σε αυτό τον κόσμο. Όπως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι αλλαγές προς το καλύτερο -που θεωρώ ότι όλοι προσδοκούμε- δεν είναι ποτέ δεδομένες: Όλοι πρέπει να φροντίζουμε ώστε να πηγαίνει ο κόσμος προς το καλύτερο ώστε να οικοδομούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», είπε ο κ. Τόσκας.
Αναφέρθηκε στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη μακρόχρονη προσπάθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης για να εξασφαλίσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών και την  ανάγκη για λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας. «Πρέπει να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά σε περιπτώσεις που φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα ή σε δημόσιες δομές», υπογράμμισε, γιατί «τέτοιες συμπεριφορές προσβάλουν τον πολιτισμό μας».
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική υπάρχει ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα ένα στρεσογόνο εργασιακό περιβάλλον. Προέτρεψε τις γυναίκες να εμπιστευτούν την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής που ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο είτε αφορά ένστολο προσωπικό, είτε ανθρώπους του οικογενειακού περιβάλλοντος.
Αναφερόμενος ο Νίκος Τόσκας στις γυναίκες που που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ και το ΠΣ διαπίστωσε ότι «καθημερινά επιδεικνύουν ζήλο,  επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης σε διάφορα πόστα. Σε αντικείμενα όπως η Τάξη, στην Ασφάλεια, στην Άμεση Δράση, στην υπηρεσία εναερίων μέσων της Αστυνομίας, σε εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως στα ΤΕΕΜ και την Αντιτρομοκρατική, αλλά σε πρεσβείες της χώρας μας στο εξωτερικό και διεθνείς οργανισμούς» και τόνισε: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στο εργασιακό περιβάλλον και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμισή του». Σημείωσε δε, ότι «η παρενόχληση με το νέο νόμο που έρχεται στη Βουλή γίνεται ποινικό αδίκημα. Αλλά πέρα από τις νομικές συνέπειες, η αξιοκρατία δεν έχει φύλο. Και πρέπει να πω ότι η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται στην πράξη όταν κατέχει θέση εξουσίας. Φαίνεται όταν ο ίδιος ως προϊστάμενος δεν εκμεταλλεύεται τη θέση του. Διαδικασίες υπάρχουν, οι καταγγελίες πρέπει να προχωρούν, να ελέγχονται και να μην κουκουλώνονται. Γιατί πάντα πίστευα ότι πρέπει ένα Σώμα Ασφαλείας όταν έχει πρόβλημα -μικρό ή μεγαλύτερο- να μην φοβάται να κάνει την αυτοκάθαρσή του. Όταν δεν καλύπτει τους επίορκους είναι δείγμα υγιούς οργανισμού. Και η Αστυνομία, και η Πυροσβεστική είναι ζωντανοί οργανισμοί. Θα πρέπει μάλιστα να το επιδιώκουν γιατί μόνο έτσι πάμε μπροστά, μόνο έτσι μπορεί να εδραιώσουν τα Σώματα Ασφαλείας  το κύρος τους στην κοινωνία. Γιατί όλοι εμείς, από τον υπουργό μέχρι τον τελευταίο αστυνομικό είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον πολίτη».
«Όλοι όσοι φορέσαμε στολή χρειάστηκε να στερηθούμε χρόνο που θα θέλαμε να περάσουμε με τα παιδιά μας. Και ξέρουμε πόσοι τυχεροί είμαστε όσοι είχαμε δίπλα μας γυναίκες που μπόρεσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σωστά όταν εμείς λείπαμε από το σπίτι γιατί είχαμε υπηρεσία. Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει», σημείωσε ο Ν.Τόσκας, ενώ απευθυνόμενος στις σπουδάστριες των σχολών της ΕΛΑΣ και του ΠΣ είπε: «Να μην ξεχνάτε τα όνειρά σας - να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Κοιτάτε συχνά ψηλά στον ουρανό, αλλά φροντίστε να στέκεστε πάντα στα πόδια σας».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλες οι γυναίκες Δόκιμοι Υπαστυνόμοι – Ανθυποπυραγοί που φοιτούν στην Αστυνομική και Πυροσβεστική Ακαδημία, οι μετεκπαιδευόμενες της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ. και της Σχολής Επιμόρφωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, οι σπουδάστριες της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και γυναικείο μόνιμο προσωπικό της Αστυνομικής Ακαδημίας και των ανωτέρω Σχολών.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας κατά το χαιρετισμό του σημείωσε ότι η  εκδήλωση  «δίνει σε όλους εμάς, τους άνδρες συναδέλφους σας, τη δυνατότητα να σας εκφράσουμε, δια ζώσης και δημοσίως, την ευγνωμοσύνη μας γι αυτά που προσφέρετε στον κοινό, δύσκολο επαγγελματικό μας χώρο και σ’ εσάς την ευκαιρία να διαπιστώσετε πως η ηγεσία, πολιτική και φυσική, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στέκεται δίπλα σας, στέκεται κοντά σας, μοιράζει το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της δίκαια και ισόρροπα μεταξύ του προσωπικού• γυναικών και ανδρών» και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Είναι πλέον δεδομένη• εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ σημείωσε ότι «είμαστε εδώ, για να διευκρινίσουμε και να τονίσουμε πως η έννοια της ισότητας ταυτίζεται απολύτως και με το σεβασμό και την προστασία των εγγενών προς τη γυναικεία φύση ρόλων, αναγκών και υποχρεώσεων. Κι αυτό, όπως γνωρίζετε, έχει αποτυπωθεί τόσο στις πρωτοβουλίες που έχουν κατά τα δύο  τελευταία χρόνια εκδηλωθεί σε θεσμικό επίπεδο, με τη διεύρυνση του πεδίου προστασίας των γυναικών συναδέλφων, ιδίως σε θέματα μητρότητας, και υποστήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών, όσο και στις προσπάθειες που καταβάλλονται, σε διοικητικό επίπεδο, προς το σκοπό περαιτέρω διευκόλυνσης του επαγγελματικού αλλά και του οικογενειακού τους ρόλου».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «είμαστε εδώ για να επισημάνουμε, κυρίως, πως η προσφορά σας αυτή, η ισότιμη προς εκείνη των ανδρών συναδέλφων σας, έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος, έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Γιατί, παράλληλα με τον απαιτητικό ρόλο και τις υποχρεώσεις σας ως γυναίκες αστυνομικοί, ως εργαζόμενες γυναίκες, εκπληρώνετε και τις εξίσου σημαντικές, όχι μόνο για την Ελληνική Αστυνομία αλλά και για την κοινωνία, υποχρεώσεις, που απορρέουν από τους ρόλους σας ως μητέρες και ως σύζυγοι».

Τόνισε δε, ότι «η Ελληνική Αστυνομία, χωρίς το γυναικείο προσωπικό της, θα ήταν μια Αστυνομία – επιτρέψτε μου τον όρο – «μισή». Μια Αστυνομία «ξένη» για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Γιατί, οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, εσείς, προσθέτετε στη δημόσια εικόνα αλλά και στο έργο του Σώματος στοιχεία, και ιδιότητες που μόνο η γυναικεία φύση λόγω της ευαισθησίας και των έμφυτων χαρακτηριστικών της μπορεί να διαθέτει. Στοιχεία και χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την επαγγελματική μας υπόσταση, αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο του αστυνομικού και μας φέρνουν πιο κοντά με την κοινωνία, με τον πολίτη. Στοιχεία και ικανότητες που σας επιτρέπουν να διαγράφετε εξαιρετική υπηρεσιακή διαδρομή, αντίστοιχη των ανδρών συναδέλφων σας, εξαντλώντας την ιεραρχική κλίμακα του Σώματος».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης κατά το χαιρετισμό του επισήμανε ότι το Σώμα κατά τις τελευταίες δεκαετίες «υποδέχτηκε στις τάξεις του γυναίκες οι οποίες εργάζονται καθημερινά με ζήλο, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ανταποκρίνονται με ιδιαίτερη επάρκεια και επιτυχία στα καθήκοντά τους και έχει πλήρως διασφαλιστεί η ισότητα στην πρόσβαση και στην εξέλιξή τους στο Σώμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, σε κάθε δημοκρατία και ως τέτοιο μας αφορά όλους. Ιδιαίτερα στο Πυροσβεστικό Σώμα το σύνολο του προσωπικού σέβεται  και αναγνωρίζει την εργασιακή ισονομία και ισοτιμία. Και τούτο γιατί ευαισθητοποιείται από τη συνεχή και πολυδιάστατη προσφορά των γυναικών τόσο στον επιτελικό σχεδιασμό και την επιχειρησιακή δράση αλλά και σε άλλους ευαίσθητους διοικητικούς τομείς όπου λόγω της φύσης της μόνο η γυναίκα ενεργεί με σχεδόν απόλυτη επιτυχία. Την ισότητα, όμως, μεταξύ των δύο φύλων δεν την επιβάλουν μόνο οι νόμοι, την επιβάλουμε όλοι εμείς όταν στο πρόσωπο της κάθε γυναίκας συναδέλφου αντικρίζουμε την αδερφή, τη μάνα, τη φίλη, την κόρη μας που εκτιμούμε και σεβόμαστε τους κόπους, τις ανησυχίες της, την ικανότητα και την προσωπικότητά της».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός  Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών,  αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης,  Τζανέτος Φιλλιπάκος.


Παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο  Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλακης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, η Διευθυντής του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., Ταξίαρχος Παναγιώτα Χαρώνη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, Ταξίαρχος Μιχαήλ Λαδομένος, η Διευθυντής Πολιτικού Προσωπικού, Κοσμία Τσακίρη, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπρόπουλου, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας,  ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλειος Ρόκκος, η Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνόμος Β΄ Ροτζιώκου Ιωάννα, γυναίκες Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που κατέχουν θέσεις διοίκησης σε Υπηρεσίες του νομού Αττικής, καθώς και γυναίκες εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, κατ’ εξακολούθηση
Η υπόθεση αφορά απατηλά - παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δήθεν επιστροφή χρημάτων από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.)

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες τους απέστειλαν απατηλά - παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από διευθύνσεις που παρέπεμπαν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.), με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι δήθεν έχουν επιλεγεί από την ανωτέρω επιχείρηση για να λάβουν χρηματικό ποσό ως επιστροφή.

Παράλληλα τους παρακινούσαν να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα (στοιχεία ταυτότητας, επικοινωνίας, τραπεζικού λογαριασμού, τραπεζικής κάρτας και κωδικούς ασφαλείας) σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της Δ.Ε.Η..

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρία-πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα στην οποία καλούνταν τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα άνηκε σε εταιρία με έδρα στη Γεωργία.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκαν οι Αρχές Γαλλίας και Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
•    Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

***
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 11 Μαρτίου 2018, στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ελέγχθηκαν συνολικά (17) καταστήματα – επιχειρήσεις, όπου σε (12) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκαν:

Στην Αθήνα

•    σε εστιατόριο, μη έκδοση (3) αποδείξεων συνολικής αξίας (170) ευρώ,
•    σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη
•    σε παιδότοπο, μη έκδοση (2) αποδείξεων και (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε ταβέρνα, μη έκδοση (4) αποδείξεων και (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε καφέ- μπαρ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε καφετέρια, μη έκδοση απόδειξης,
•    σε καφέ, μη έκδοση (7) αποδείξεων,
•    σε καφέ- μπαρ, (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε εστιατόριο, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε καφέ- μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε επιχείρηση, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.