«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 30χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για "εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής"

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 6 Μαρτίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 30χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής», ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου.
Ειδικότερα, πρόκειται για τον :

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 28 μηνών για σωματικές βλάβες και κλοπές.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι...
χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, θανάτωσαν τρία αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλους), παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το απόγευμα, στο Λιμένα Μεσολογγίουι, θανάτωσαν δύο αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλους), παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ 


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (34) ετών, για παράβαση του νόμου για τους  αλλοδαπούς.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 34 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν  παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ  


Σύλληψη ημεδαπού με καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κλοπή.


***
Συνελήφθησαν δυο ακόμα μέλη της σπείρας που διέπραττε κλοπές στη Ναυπακτία

Πρόκειται για υπεύθυνους ενεχυροδανειστηρίων, όπου οι δράστες παρέδιδαν τα κλοπιμαία

 Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι πέντε κλοπές σε οικίες και καταστήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί πληθώρα πειστηρίων

Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό του Αστυνομικού Τμήματος  Ναυπακτίας 26340  - 27258 για την ταυτοποίηση των κλοπιμαίων


Συνεχίζονται οι επισταμένες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας για την εξάρθρωση σπείρας, η οποία διέπραττε κλοπές σε οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου. (Σχετικό το από 2-3-2018 Δελτίο τύπου μας με τίτλο : 02-03-2018: Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε οικίες και καταστήματα)

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν επιπλέον, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας και μια 45χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια και της παράνομης οπλοκατοχής.

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι πέντε κλοπές σε οικίες και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος και ο 26χρονος, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 1/3/2018 το απόγευμα, επέλεγαν τις οικίες και τα καταστήματα που θα διερρήγνυαν, στα οποία μετέφεραν με όχημα τους, το οποίο έχει κατασχεθεί, τους δυο ανήλικους συνεργούς τους, ηλικίας 14 και 11, οι οποίοι πραγματοποιούσαν και τις κλοπές, ενώ τα κλοπιμαία κοσμήματα τα παρέδιδαν στους υπεύθυνους των ενεχυροδανειστηρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας στα δυο ενεχυροδανειστήρια, αλλά και σε οικία και στα οχήματα των δυο συλληφθέντων, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :

•    (39) χρυσές αλυσίδες λαιμού - κολιέ,
•    (42) χρυσές αλυσίδες χειρός – βραχιόλια,
•    (21) ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια
•    (17) ρολόγια
•    (110)  χρυσά δαχτυλίδια
•    (6) χρυσές καρφίτσες
•    (8) χρυσοί σταυροί
•    (10) ασημένια κουτάλια
•    (6) χρυσές βέρες
•    (2) χρυσά μανικετόκουμπα
•    (2) κωνσταντινάτα
•    (5) λίρες Αγγλίας
•    (1) πλάκα από ασήμι βάρους (445) γραμμαρίων
•    (1) πιστόλι, με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
•    το χρηματικό ποσό των 4.640 ευρώ
•    πινακίδες κυκλοφορίας Γαλλικών Αρχών.


Παρακαλούνται οι πολίτες, οι οποίοι έχουν πέσει θύμα κλοπής να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας στον τηλεφωνικό αριθμό 26340  - 27258, για την ταυτοποίηση των προαναφερομένων κλοπιμαίων.

Οι δυο υπεύθυνοι των ενεχυροδανειστηρίων, καθώς και ο 40χρονος και ο 26χρονος οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Μεσολογγίου.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.


***
Ακόμη δυο συλλήψεις για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περίπου 70 γραμμάρια κάνναβης


1. Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας, σε έλεγχο που ενήργησαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου, το οποίο οδηγούσε βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    31,8 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα σε μεταλλικό κουτί, σε ταξιδιωτική βαλίτσα στο χώρο των αποσκευών και
•    Ένα τσιγάρο με μείγμα καπνού – κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


2. Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 65,2ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, στο κόμβο της Ρίγανης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 37χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αγρινίου, σε έλεγχο που ενήργησαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Ένα περιτύλιγμα ζελατίνης, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους 25,6 γραμμαρίων,
•    Μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων και
•    Πέντε αυτοσχέδια τσιγάρα, με μείγμα καπνού – κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 160 γραμμάρια κάνναβης

Ο δράστης έκρυβε τα ναρκωτικά σε κοτέτσι περιμετρικά της οικίας του


Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Βάρδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας  26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Μια νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους 13,5 γραμμαρίων,
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
•    Ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη στη Βάρδα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα γυάλινο βάζο, το οποίο περιείχε ποσότητα  κάνναβης συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων, που ο δράστης είχε επιμελώς κρύψει σε συρμάτινη κλούβα με οικόσιτα ζώα, (κότετσι) στον προαύλιο χώρο του σπιτιού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ