«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

Υπογραφή μελέτης ΔΕΥΑΑ 


Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου και προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ  Γεώργιου Παπαναστασίου και του μελετητικού γραφείου  Μιχαήλ Αφτιάς – Στέφανος Λαζαρίδης & ΣΙΑ Ε.Ε η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».
Με το έργο αυτό διασφαλίζεται η καλύτερη υδροδότηση της πόλης καθώς μετά από πολλά χρόνια θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας με την εξασφάλιση επαρκούς πίεσης της παροχής νερού και στους υψηλότερους ορόφους των οικοδομών καθόλη την διάρκεια του 24ωρου...Ακόμη επιτυγχάνεται η ορθολογικοποίηση των διαφορικών πιέσεων του δικτύου με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των βλαβών. Αυτό συνεπάγεται μείωση των διαρροών του νερού και επομένως των δαπανών για αποκαταστάσεις στο δίκτυο.
 Όλα αυτά τα οφέλη θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά αφού θα συνδυαστούν με τις παρεμβάσεις που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα του έργου ελέγχου των διαρροών που εκτελέστηκε από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου. Εν κατακλείδι, η υλοποίηση του έργου θα αποφέρει σημαντικά  αποτελέσματα στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.


***
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παράταση της διάρκειας απασχόλησης των  εργαζομένων, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στα σχολεία της πόλης  ζήτησε με επιστολή του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Με την παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αγρινίου υποστηρίζει το αίτημα για παράταση της διάρκειας απασχόλησης των 58 ατόμων μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018, οπότε λήγει το σχολικό έτος,  προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα  ο  θεσμός των σχολικών γευμάτων και  η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.
                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
***
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              
   ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                              Αγρίνιο   22-2-2018
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                         Αριθμ. Πρωτ.12104

  
                                                                                   ΠΡΟΣ:

                                                    

                                                             Γεν. Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων
                                                            Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ
                                                  Υποδιεύθυνση II- Δράσεων Τομέα Απασχόλησης
                                                 Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
                                                           και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
                                                           Προϊσταμένη  Μονάδας II.B2
                                                                         Κοραή 4
                                                                    105 64 Αθήνα
                                              

ΘΕΜΑ: «Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ στα σχολεία- ΣΟΧ  1/2017».
     
    Με την αριθμ. 1/2017 προκήρυξή σας, διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου 58  άτομα ( 41 ως ΔΕ Γενικών Καθηκόντων Σχολείων και 17 ως ΔΕ Σχολικών Βοηθών) με διάρκεια σύμβασης 8 μήνες και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Μάρτιο 2018.
Σας πληροφορούμε ότι στο Δήμο Αγρινίου:
1.Υπάρχουν 115  σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (59 Νηπιαγωγεία και 56 Δημοτικά) και συγκεκριμένα :
α) 30 νηπιαγωγεία στην πόλη του Αγρινίου και 29 νηπιαγωγεία στις (9) Δημοτικές Ενότητες
β)27 δημοτικά σχολεία στην πόλη του Αγρινίου και 29 στις (9) Δημοτικές Ενότητες .
2.Σε 24 δημοτικά σχολεία έχουμε σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα:
α)Στην πόλη του Αγρινίου σε 13 σχολεία έχουμε σχολικά γεύματα στα οποία σιτίζονται συνολικά 1383 μαθητές και
β) Στις Δημοτικές Ενότητες  έχουμε σχολικά γεύματα σε 11 σχολεία στα οποία σιτίζονται 611 μαθητές.
3.Το σύνολο των καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων που υπηρετούν στο Δήμο Αγρινίου  για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 32,  εκ  των οποίων μόνο 11 είναι  πλήρους απασχόλησης (για τις υπόλοιπες 21 με την αριθμ. 9/29-1-2018 απόφαση του  το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε αύξηση του ωραρίου εργασίας τους αλλά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί).
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όπως παραταθεί η διάρκεια απασχόλησης των παραπάνω 58 ατόμων μέχρι τέλους Ιουνίου 2018 που λήγει το σχολικό έτος,  προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ο  θεσμός των σχολικών γευμάτων και να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

***
Εκδήλωση με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» 

Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» που διοργάνωσε η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας & το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το kontasou.com,
Ομιλητές ήταν ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Σταμάτης Μαλέλης, η καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ – Αιγινήτειο Νοσοκομείο Δρ. Μένη Μαλλιώρη και η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος Λαμπρινή – Θεοδώρα Ακαλέστου.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία, γιατί η κατάθλιψη είναι ασθένεια και όχι αδυναμία χαρακτήρα.
Η αίθουσα κατακλείστηκε από  μεγάλη προσέλευση πολιτών, αφού το συγκεκριμένο θέμα «πρωταγωνιστεί» στη σύγχρονη εποχή μας!
Ο Δήμος Αγρινίου, «δεσμεύεται» να επαναλάβει εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης με παρόμοια θέματα, ανταποκρινόμενος  στο ενδιαφέρον των πολιτών.


                Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
              ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


***
Οι πρώτες Γυναίκες στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο 1890-1920
 
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και ο Παναιτωλοακαρνανικός  Σύλλογος Γυναικών  - Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο Αιτ/νίας Σύλλογος ΄΄Οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτ/νίας ΄΄
 διοργανώνουν ομιλία με θέμα :
 ΄΄Οι πρώτες Γυναίκες στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο 1890-1920΄΄  με ομιλήτρια την κ.Χριστίνα Φίλιππα, Συγγραφέα – Ερευνήτρια
την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 7,00 μ.μ
στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος.