«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη διακινητής λαθραίων τσιγάρων στο Αίγιο

Κατασχέθηκαν (800) περίπου πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Ο δράστης για να διαφύγει τον έλεγχο πέταξε από μπαλκόνι της οικίας του σε ακάλυπτο χώρο (590) από τα πακέτα

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και απείθεια.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την παράνομη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη στο Αίγιο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά (792) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης για να διαφύγει τον έλεγχο, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, ενώ πέταξε από το μπαλκόνι της οικίας του σε ακάλυπτο χώρο (590) από τα πακέτα των λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ όλα τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  τριών     ημεδαπών  για κλοπή και  παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 16 και 17 ετών, καθώς και μια 33χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού, προκαλώντας  φθορά σε εξωτερική περίφραξη μη λειτουργικού εργοστασίου, αφαίρεσαν από τον περιβάλλοντα χώρο επτακόσια τεμάχια πλακιδίων και ένα τσουβάλι με κόλλα πλακιδίων, συνολικής αξίας (2.500) ευρώ.
Σε βάρος των γονέων των ανήλικων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπής για κλοπή 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Τυνησίας, διότι αφαίρεσε από εμπορικό κατάστημα δύο τηλεοράσεις, συνολικής αξίας (268) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η  δράστιδα την 23-02-2018, στην Πάτρα, είχε αφαιρέσει από κατάστημα ακόμη μία ηλεκτρονική συσκευή, αξίας (219) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι,  αστυνομικοί απέδωσαν τις κλεμμένες τηλεοράσεις στον υπεύθυνο της επιχείρησης.


Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
     
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, που ήταν ανασφάλιστο,  χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο, διότι έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα     

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, το οποίο έγινε χθες το απόγευμα στην Πάτρα, κατά το οποίο 20χρονος ημεδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 24χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αφγανιστάν, που κινούταν πεζός και διέσχιζε κάθετα το οδόστρωμα.

Ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο γραμμάρια κάνναβης και δυο ναρκωτικά δισκία.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού με καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για  πλαστογραφία.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Μυρσίνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (1,6) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ακόμη (9,6) γραμμάρια κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για ζωοκλοπή .


Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και κλοπή


Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 28χρονος ημεδαπός,  διότι προέβη σε φθορά πληροφοριακής πινακίδας, αποσπώντας την από την βάση της, με σκοπό να την ιδιοποιηθεί.

Επισημαίνεται ότι, οι αστυνομικοί βρήκαν την πινακίδα και την απέδωσαν σε υπεύθυνο του Δήμου Πύργου.


***
Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
•    Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
•    Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
•    Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
•    Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
•    Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
•    Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
•    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
•    Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
•    Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
•    να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
•    να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
•    να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
•    να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
•    σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

***
Εξέλιξη στην υπόθεση σύλληψης πατέρα και υιών στη Ναύπακτο για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν ακόμη πέντε κλοπές σε οικίες και καταστήματα


Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου μας, με τίτλο  19-03-2018: Συνελήφθη πατέρας και δυο γιοι στη Ναύπακτο για κλοπές, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας εξιχνίασαν ακόμη πέντε κλοπές, που διαπράχθηκαν από τους ίδιους δράστες.

Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν πέρυσι τον Απρίλιο, τον Αύγουστο και φέτος τον Μάρτιο, ακόμα πέντε κλοπές κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας εξιχνίασαν συνολικά τις εξής περιπτώσεις :

•    Πέντε κλοπές σε οικίες,
•    Μια σε φούρνο,
•    Μια σε μικροβιολογικό εργαστήριο
•    Μια σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων και 
•    Μια σε πολίτη που κινούταν πεζός.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την αρχική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, είχε προκύψει ότι οι τρεις δράστες είχαν διαπράξει πέντε κλοπές στη Ναύπακτο, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει διάφορα χρηματικά ποσά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθη διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν (15.000) πακέτα τσιγάρων και (800) συσκευασίες λαθραίου καπνού

Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν τις (63.000) ευρώ


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη στην Πάτρα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (15.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (800) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (40) κιλών.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς στο Τελωνείο Πατρών, το οποίο υπολόγισε ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (63.666) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα  κάνναβης. 


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών, για απόπειρα ληστείας από κοινού.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

 Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (3,5) γραμμαρίων. 



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, το οποίο έγινε χθες το απόγευμα, στο 16ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Λιδωρικίου, κατά το οποίο 79χρονος ημεδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, παρέσυρε 89χρονη ημεδαπή, που κινούταν πεζή, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Η τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε.

Διενεργείται προανάκριση, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας, για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος, ενώ συνελήφθη ο 79χρονος οδηγός, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.