«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Αντιπροσωπεία της ΤΕ του ΚΚΕ περιόδευσε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Αντιπροσωπεία της ΤΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Μωραΐτη επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Μάρτη το νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Έγινε περιοδεία σε όλους τους χώρους και συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Ο βουλευτής του Κόμματος χαρακτήρισε σοβαρές τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ιδιαίτερα τονίστηκε η υπολειτουργία της καρδιολογικής κλινικής που λειτουργεί μόνο το μισό μήνα από την έλλειψη προσωπικού καθώς επίσης δεν λειτουργεί η ΜΕΘ με αποτέλεσμα την απίστευτη και πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπόκεινται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στη καρδιολογική κλινική Μεσολογγίου και μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αγρινίου  όταν δεν υπάρχει εφημερία...


Επίσης ελλείψεις υπάρχουν στη ειδικότητα των αναισθησιολόγων και σε άλλες ειδικότητες που δυσκολεύουν την λειτουργία και άλλων κλινικών που προσπαθούν να λύσουν με επικουρικούς γιατρούς που οι συμβάσεις τους έχουν ημερομηνία λήξης. Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη λειτουργία των μαγειρείων, που από το περασμένο Δεκέμβρη που έληξαν οι συμβάσεις των μαγείρων και δεν ανανεώθηκαν με αποτέλεσμα τα μαγειρεία να λειτουργούν με σπουδαστές από τις σχολές του ΟΑΕΔ με τις αντίστοιχες ειδικότητες που κάνουν την πρακτική τους. Από την πλευρά των εργαζομένων μπήκε επιτακτικά το ζήτημα της αυτόνομης λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τόνισε επίσης ότι πίσω από το σκάνδαλο της "Novartis" υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο, εκείνο της εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου και της Υγείας.