«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Συναυλία στην Πάτρα διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, για τα 100 χρόνια του Κόμματος

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί σε συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή, για τα 100 χρόνια του Κόμματος, με έργα του Θάνου Μικρούτσικου, την οποία ο συνθέτης αφιερώνει στη συγκεκριμένη επέτειο.

          Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την Παρασκευή 23 Μάρτη, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00 (ώρα προσέλευσης 19:30).

Για προσκλήσεις, δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ: 26410-57875 (ώρες 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00). Επίσης θα αναχωρήσει λεωφορείο την Παρασκευή και ώρα 17:30, από τον παλιό Σταθμό των τρένων στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:


Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

Στην «Καντάτα» ο Θ. Μικρούτσικος μελοποιεί ποιήματα που έγραψε ο Γ. Ρίτσος ενώ ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο, τον Αύγουστο και το Φλεβάρη του 1949. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζεται ολόκληρο μετά από 42 χρόνια.

Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική του πορεία, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Άλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Ξεχωριστή στιγμή είναι η παρουσίαση του ανέκδοτου τραγουδιού «Το Ρόδι», σε στίχους του Δ. Ραβάνη - Ρεντή, που μελοποίησε ο συνθέτης για εκδήλωση που είχε παρουσιαστεί στο 7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τη φωνή της αξέχαστης Μαρίας Δημητριάδη.

Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μίλτος Πασχαλίδης.