«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για Σ.Σ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στην εργατική τάξη της περιοχής την απαράδεκτη συμφωνία, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  που για μια ακόμα φορά  επικύρωσαν  εκ νέου  την αθλιότητα  του κατώτατου μισθού  των 586 και 511 ευρώ .
Αναγκάστηκαν να το ομολογήσουν, μετά τις καταγγελίες τους ΠΑΜΕ ,  με βάση τις οποίες η ΔΑΣ ζήτησε και προκάλεσε  τη συνεδρίαση  της εκτελεστικής επιτροπής  για  τις απαράδεκτες  μεθοδεύσεις  της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Προχωρούν  χέρι – χέρι με την εργοδοσία και  στηρίζουν τις επιλογές  της κυβέρνησης  και δεν κρατάνε  ούτε τα προσχήματα . Σε μυστικούς δείπνους  παίρνουν αποφάσεις  από κοινού  ενάντια  στην εργατική τάξη.
Ομολόγησαν  ότι...
  ακόμα και τα 751 € που δήθεν ζητούσαν  ήταν, όπως είπαν, για τυπικούς λόγους.
Συμφώνησαν στη δημιουργία  εθνικού ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης , δηλαδή ιδιωτικά ασφαλιστήρια, που ουσιαστικά  καταργεί την κοινωνική ασφάλιση.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα  από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της πλειοψηφίας  της Γ.Σ.Ε.Ε.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί την εργατική τάξη  της περιοχής,  συσπειρωμένη  στα ταξικά σωματεία , να συνεχίσουν την οργάνωση  της πάλης  για τις συλλογικές συμβάσεις, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για μέτρα υγιεινής  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς .
ΤΟ Δ.Σ.

***
Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Για την απώλεια του συναδέλφου αγωνιστή Σταύρου Λίτσα
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. αποχαιρετά το συνάδελφο μαχητή του ταξικού κινήματος  Σταύρο Λίτσα , που έφυγε  τόσο πρόωρα από τη ζωή.
Όσοι γνώριζαν  το Σταύρο  είχαν διακρίνει τη μαχητικότητα, την αποφασιστικότητα και τη σεμνότητά  του. Ήταν μπροστά σε κάθε μάχη.
Συνάδελφε σου υποσχόμαστε  ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα   για να γίνουν πράξη  τα ιδανικά  και οι στόχοι  της εργατικής τάξης.
Καλό σου ταξίδι Σταύρο.
ΤΟ Δ.Σ.