«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση από το Ε. Κ. Αγρινίου

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για τις αιτήσεις θέσεων σε ΟΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ε.Κ.Α. συγκρότησε  ομάδα μελών από τα  σωματεία  του που θα μπορούν να παρέχουν πληροφορίες  και βοήθεια  σε κάθε συνάδελφο για την αίτηση  συμμετοχής στο διαγωνισμό   για  8.160 θέσεις μόνιμης εργασίας  μέσω της προκήρυξης 3κ/2018.
Οι αιτήσεις  για τους συμμετέχοντες  με Υ.Ε. ξεκινούν  σήμερα Πέμπτη  8/3/2018 και ολοκληρώνονται...
στις 23/3/2018 . Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα  κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 9  το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι  και κάθε Παρασκευή  6- 8 το απόγευμα  η ομάδα θα βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο.

ΤΟ Δ.Σ.

***
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13  - 30 100 ΑΓΡΙΝΙΟ  -ΤΗΛ. 26410 22325 -  FAX : 26410 46515

Αγρίνιο 05-03-2018
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε ότι , στην πόλη της Ναυπάκτου,  κάποιοι συνάδελφοι  ξεκίνησαν πρωτοβουλία για ίδρυση σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ.
Είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, ότι  εδώ και  πέντε χρόνια , με έδρα την Ναύπακτο, έχει συστηθεί  παράρτημα  του σωματείου μας  για το συντονισμό της δράσης των συνταξιούχων της περιοχής , την ενημέρωση και την αγωνιστική αντιμετώπιση των αντισυνταξιουχικών μέτρων που συνεχώς λαμβάνονται.
Είναι επίσης γνωστό, ότι τα παράρτημά μας  κάνει κανονικά εκλογές  για τα όργανα  της κεντρικής διοίκησης , αλλά και για εκλογή  πενταμελούς Διοικούσας  Επιτροπής , η οποία  έχει την ευθύνη  λειτουργίας  του παραρτήματος . Κάνει εγγραφές , πραγματοποιεί συσκέψεις , ενημερώνει  τους συνταξιούχους , συντονίζει  τη δράση  και την αντίσταση των συνταξιούχων της περιοχής  κόντρα στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων .
Κι ενώ θα περίμενε κανείς αυτή η προσπάθεια να ενισχυθεί , για να μπορέσουμε  όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης , βλέπουμε πρωτοβουλίες  για καινούργιο σωματείο.
Η πρωτοβουλία   αυτή είναι σαφώς διασπαστική και βάζει εμπόδια  στην ενωτική μας δράση.
Θέλουμε να καλέσουμε  τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση  αυτής της ενέργειας . Να μαζικοποιήσουν το ενωτικό σωματείο  των συνταξιούχων  Ι.Κ.Α Αιτωλ/νίας,  για να είναι η δράση μας περισσότερο αποτελεσματική .
Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την απόδοση στο ακέραιο  στις κύριες και επικουρικές συντάξεις  , το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα, τα εφάπαξ .  Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης  και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.   
Το σωματείο μας , τέλος, συμμετέχει στη συντονιστική  επιτροπή των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων  του νομού, αναπτύσσοντας κοινή δράση με το σωματείο συνταξιούχων  του δημοσίου  και τα σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325  FAX : 26410 46515
-----------------------------------------------------------------
Αγρίνιο 8 /3/2018

Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου  που πραγματοποιήθηκε στις 7/3/2018 στην αίθουσα συνελεύσεων του Ε.Κ.Α. αποφασίστηκε  η συμμετοχή  του σωματείου  στην Πανοικοδομική Πανελλαδική Απεργία  που κήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων την Τετάρτη 14/3/2018   με τα παρακάτω αιτήματα:
-   Υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. , αυξήσεις σε μισθούς και  μεροκάματα.
-   Αναγνώριση και διανομή τώρα  των υπέρ αγνώστων  ενσήμων.
- Μέτρα προστασίας των ανέργων , αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας  με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.
Για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης τονίστηκε η ανάγκη , τόσο από την εισήγηση όσο και από τους συναδέλφους,  καλής οργάνωσης και προετοιμασίας της απεργίας .
 Αποφασίστηκαν εξορμήσεις   στους χώρους δουλειάς, στις πιάτσες και τις γειτονιές για  καλύτερη ενημέρωση  και κινητοποίηση των συναδέλφων.
Απαραίτητη κρίνεται η  συμμετοχή  όλων των συναδέλφων  στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο  την Τετάρτη 14 Μάρτη  ώρα 10:30 το πρωί .
ΤΟ Δ.Σ.