«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Με την τιμητική διάκριση του Ευρωπαϊκού  Σήματος Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση βραβεύθηκε ο Δήμος Αγρινίου σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.


Η απονομή των βραβείων έγινε από το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ Γιώργο Πατούλη και την επικεφαλής του Κέντρου Εμπειρογνωσίας του Συμβουλίου της Ευρώπης Αλίνα Τατάρενκο.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο...
του Κοινού Έργου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου της Ευρώπης «Τεχνική Βοήθεια για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα», μετά από αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών,  και βραβεύονται οι δήμοι  που διακρίθηκαν για το επίπεδο διακυβέρνησης με βάση τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης, (εκπροσώπηση, ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελεσματικότητα, δεξιότητα, ανταπόκριση, κα.).  
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην τιμητική διάκριση σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα επιβραβεύονται οι συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου προς όφελος των  πολιτών. Ανήκουμε σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και οφείλουμε να τιμούμε τις αρχές χρηστής διακυβέρνησης. Στο Αγρίνιο, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας,  αγωνιζόμαστε ν’ ανταποκριθούμε στις βασικές προσδοκίες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Με πειθαρχία και προσήλωση διασφαλίζουμε ότι το δημόσιο συμφέρον προηγείται του ιδιωτικού. Επιδιώκουμε συνετή και αποδοτική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Φροντίζουμε ώστε οι πολίτες να προστατεύονται και ν’ αντιμετωπίζονται με σεβασμό, χωρίς διακρίσεις. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε ότι η συμπεριφορά όλων όσων εμπλέκονται στην δημόσια ζωή πρέπει να χαρακτηρίζεται από τις αρετές της εγκράτειας, της σωφροσύνης και της τήρησης του ορθού μέτρου. Εκ μέρους της πόλης παραλαμβάνω την τιμητική αυτή διάκριση με την υπόσχεση η αποστολή μας  να συνεχιστεί πάνω στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης». 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην αποστολή στοιχείων από το Δήμο Αγρινίου προς το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  σχετικά με  την εφαρμογή του Ν. 4039/2012 για δεσποζόμενα  και αδέσποτα ζώα συντροφιάς,  η Δνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι απάντησε εγκαίρως στο αίτημα του Υπουργείου χρησιμοποιώντας  ηλεκτρονική αλληλογραφία, όπως ακριβώς ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, και ημερομηνία αποστολής 09/01/2018.

Η Δ/ντρια
Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Τσιχριτζή Χριστίνα