«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος πριν τρεις ημέρες τα ξημερώματα στήν  Παπαδάτου θανάτωσε ένα ζώο συντροφιάς (σκύλο) 43χρονου ημεδαπού, παρέχοντάς του δηλητηριασμένη τροφή.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού
  
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι, στο 13ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Θέρμου, στο ύψος του οικισμού Παντάνασσα, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 25χρονο ημεδαπό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκε με προπορευόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονη ημεδαπή,  με αποτέλεσμα...
τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου ενεργούν  προανάκριση για τη διακρίβωση των αιτιών και τις συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο 77,2 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του Αχελώου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25 και 20 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
•    μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων,
•    μια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και
•    ένα ναρκωτικό δισκίο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
     
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού με  ένταλμα σύλληψης
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών για ναρκωτικά.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 72 μηνών και χρηματική ποινή 800 ευρώ για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ψευδή ανωμοτί  κατάθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο έλαβε χώρα χθες το βράδυ, στην Πάτρα, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε υπερυψωμένο φρεάτιο και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο,  ανετράπη και κατέληξε σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Πατρών ενεργούν  προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπής για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Κακοτάρι Αρχαίας Ολυμπίας, μια 55χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ουκρανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Ηλείας για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από προαύλιο χώρο καταστήματος ημεδαπού στο Πλατανούλι Ζαχάρως, μία μπαταρία επαγγελματικού οχήματος, αξίας 120 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι, η κλεμμένη μπαταρία βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή ναρκωτικών  και παράνομη είσοδο
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 26 και 16 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων τους προέκυψε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις – χιονοπτώσεις) που επικράτησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας παρατηρήθηκε αύξηση της εισροής υδάτων στις λίμνες των υδροηλεκτρικών σταθμών Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου του συγκροτήματος Αχελώου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, αποσκοπώντας στη προστασία του περιβάλλοντος,  στην πρόληψη πιθανών ατυχημάτων – πλημμυρών, που μπορούν να προκύψουν από τον αναπόφευκτα έντονο τρόπο λειτουργίας των υδροηλεκτρικών σταθμών, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν στη κοίτη του ποταμού Αχελώου, στις λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου και στη τεχνητή διώρυγα φυγής του υδροηλεκτρικού σταθμού Στράτου, τα εξής:

•    Την καταστροφή πινακίδων που βρίσκονται τοποθετημένες κοντά στις όχθες του ποταμού Αχελώου και προειδοποιούν για την επικινδυνότητα της περιοχής.
•    Τη ρύπανση με σκουπίδια, μπάζα και άλλα αντικείμενα.
•    Τη διέλευση και παραμονή στις παρόχθιες περιοχές.
•    Τη χρήση και κίνηση πλωτών μέσων.

Οι προαναφερόμενες ενέργειες ενδέχεται να επιφέρουν νομικές συνέπειες σε βάρος των παραβατών, σύμφωνα με την 28Γ/1988 Αστυνομική Διάταξη.


***
Συνελήφθη 28χρονη για κλοπές στην Πάτρα

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις καταστημάτων


Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, 28 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, η δράστιδα διέρρηξε κατάστημα ανταλλακτικών μοτοσικλετών και αφαίρεσε από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Αστυνομικοί της  Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 28χρονης και τη σύλληψή της, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, το οποίο αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον παθόντα.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η δράστιδα τις τελευταίες ημέρες είχε διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα.

Αναλυτικότερα :

•    Λίγη ώρα πριν τη σύλληψή της, είχε διαρρήξει παιδότοπο, ερευνώντας όλους τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
•    Την 05/03/2018 το βράδυ, είχε διαρρήξει τον ίδιο παιδότοπο, όπου είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.
•    Την 24/02/2018 το βράδυ, είχε διαρρήξει ζαχαροπλαστείο, αφαιρώντας μια τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, διάφορα έγγραφα και τραπεζικές κάρτες.

Η συλληφθείσα, η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Σύνδεσμοι όπου είναι διαθέσιμο βίντεο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

·         YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=xmg3yeBDD_w