«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.
Με αφορμή την επετειακή αυτή ημέρα και τιμώντας τους αέναους και διαχρονικούς αγώνες της γυναίκας για την ισότιμη αντιμετώπισή της στην κοινωνία, το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου φιλοξενήθηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης μας, όπου και παραχώρησε συνέντευξη.
Σκοπός της ενημέρωσης  ήταν...
να τονίσουμε σε όλους τη σημασία των γυναικείων αγώνων στο πέρασμα των χρόνων για πλήρη και ουσιαστική ισότητα στην πράξη, να ενισχύσουμε τις φωνές ενάντια σε κάθε στερεοτυπική διάκριση που αφορά το φύλο καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία στην πρόληψη κι εξάλειψη της έμφυλης βίας, ενημερώνοντας την για το σημαντικό έργο που προσφέρει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ