«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εγκαίνια της έκθεσης “Τρεις γενιές ελληνικής ζωγραφικής – γλυπτικής – χαρακτικής”

Εγκαινιάστηκε  στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου ο Β’ Κύκλος της έκθεσης “Τρεις γενιές ελληνικής ζωγραφικής – γλυπτικής – χαρακτικής” από τη συλλογή της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου.
Τα εγκαίνια έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:«H έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής – Γλυπτικής»  αποτελεί συνέχεια μιας επιτυχημένης συνεργασίας με την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου. Ένα δραστήριο και ενεργό πολιτιστικό κέντρο  της ελληνικής περιφέρειας, που κατάφερε να αναδειχθεί σε...
ένα αξιόλογο πρότυπο εξωστρεφούς πολιτιστικής διαχείρισης. Η οικογένεια Μοσχανδρέου  με προσήλωση στους στόχους της και  ασίγαστο πάθος κυνηγά το όνειρό της για περισσότερες  από δύο δεκαετίες.   Αντιλαμβανόμενοι την προσφορά  καλούμαστε, εκ νέου, να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Στο Αγρίνιο είμαστε υπερήφανοι γιατί με κόπο και αφοσίωση καταφέραμε να απελευθερώσουμε δυνάμεις που λειτούργησαν λυτρωτικά για την ανάδειξη των πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου έγινε η φιλόξενη στέγη σε σπουδαίες καλλιτεχνικές προσπάθειες που συγκίνησαν το  κοινό και απογείωσαν την δημιουργία σε όλες τις μορφές. Διαχρονικός στόχος μας παραμένει η επένδυση στην σταθερή αξία του πολιτιστικού μας αποθέματος με «συμμαχίες» που θα εμφυσήσουν νέα πνοή στην πολιτιστική άνοιξη  του  Αγρίνιου». 
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο συλλέκτης Χρήστος Μοσχανδρέου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσίαση της έκθεσης εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να παρουσιάσει την συλλογή του στο Αγρίνιο.
Στη συνέχεια, οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας  Παναγιώτης Λουκόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωσταντάρας αναφέρθηκαν στην φιλία τους με τον κ. Μοσχανδρέου.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου Χρήστος Γαρουφαλής  στον χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική αξία της συλλογής αλλά και την μακροχρόνια αγάπη του συλλέκτη για την τέχνη, ευχαρίστησε τον κ. Μοσχανδρέου για την εμπιστοσύνη του προς τον Δήμο Αγρινίου και την ευκαιρία που προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό της περιοχής να απολαύσει αυτά τα έργα.
Η έκθεση περιλαμβάνει 125 έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών (ζωγράφους, χαράκτες και γλύπτες) και αποτελεί ένα μόλις μέρος από τη πλούσια συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου.
Παρουσιάζεται στο κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (πλατεία Δημάδη), θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου 2018 και διοργανώνεται από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-20:30, Κυριακή 11:00-13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.