«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Παναιτωλίου – Καινούργιου, στο ύψος των Αμπαρίων Παναιτωλίου, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοολομέτρησης, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι στερούταν αδείας ικανότητας οδηγήσεως, καθώς και ασφαλιστηρίου συμβολαίου. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος...
έπειτα από καταγγελία 43χρονης ημεδαπής, προχθές το βράδυ παρείχε δηλητηριασμένη τροφή σε σκύλο ιδιοκτησίας της στην Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 17 μηνών για κλοπή.  

Εξιχνίαση κλοπής κατά συναυτουργία
    
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, κλοπή που διαπράχθηκε χθες το απόγευμα, στο Αίγιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί για κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από περίπτερο ιδιοκτησίας 59χρονης ημεδαπής στο Αίγιο, δύο πορτοφόλια,  που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ, καθώς και μια τραπεζική κάρτα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιώντας την κλεμμένη κάρτα, πραγματοποίησαν εμπορικές συναλλαγές ύψους 60 ευρώ.


***
Συνελήφθη πατέρας και δυο γιοι στη Ναύπακτο για κλοπές

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η μητέρα, για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών της


Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο και στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, (πατέρας και δυο γιοι), ηλικίας 43, 14 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Επιπλέον, τόσο ο 43χρονος πατέρας, όσο και η 36χρονη μητέρα των δυο παιδιών, κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες προχθές, διέρρηξαν οικία 38χρονου ημεδαπού στη Ναύπακτο, αφαιρώντας κοσμήματα, συνολικής αξίας 700 ευρώ και άγνωστο χρηματικό ποσό.

Για την διερεύνηση της κλοπής, διενεργήθηκε μεθοδική έρευνα από τους  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, με αποτέλεσμα την   άμεση ταυτοποίηση των τριών δραστών, τον εντοπισμό τους χθες σε Ναύπακτο και Πάτρα και τη σύλληψή τους.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες είχαν διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές στη Ναύπακτο, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει τα εξής :

•    Προχθές το απόγευμα, αφαίρεσαν από κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτου, ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.
•    Την 26/11/2017 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
•    Τον Αύγουστο του 2017 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής μικρό χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας συνεχίζει τις έρευνες για εμπλοκή των δραστών σε παρόμοιες υποθέσεις.

***
Συνελήφθησαν δύο διακινητές λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Πάτρα

Οι αστυνομικοί  κατέσχεσαν (900) περίπου πακέτα τσιγάρων και (1.500) γραμμάρια λαθραίο καπνό


Συνελήφθησαν, χθες (17-3-2018) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αφγανιστάν και Πακιστάν, ηλικίας 26 και 34 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, εντόπισαν κοντά σε λαϊκή αγορά και συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τον 26χρονο δράστη, διότι κατείχε με σκοπό την πώληση, μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 34χρονου,  ένα πακέτο λαθραίων τσιγάρων και μια συσκευασία με λαθραίο καπνό.

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο των δραστών, κρυμμένα κάτω από υπαίθρια ψησταριά, ακόμη (883) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (1.500) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο τους κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Αθήνα για κατοχή κροτίδων

Οι δράστες εντοπίστηκαν σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων να κατέχουν σε αποσκευές περισσότερα από (1000) πυροτεχνικά είδη


Συνελήφθησαν, χθες (18-3-2018) το μεσημέρι, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 19, 16 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο  εξακρίβωσης πληροφοριών, που αφορούσαν την εμπορία κροτίδων από την Αθήνα στην Πάτρα, σχεδίασαν και υλοποίησαν στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην Αττική.

Από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων στην Αθήνα οι τρεις δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 850 κροτίδες, τις οποίες μετέφεραν σε σακβουαγιάζ και σε σακίδια πλάτης.  

Στην συνέχεια ο 16χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του στην Νέα Σμύρνη Αττικής, όπου τους παρέδωσε επιπλέον (42) κροτίδες, (140) παιδικά αθύρματα και (4) βεγγαλικά.

Οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ επισημαίνεται ότι, από τις (892) κροτίδες που συνολικά κατασχέθηκαν οι (105) ήταν ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος.

Ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, καθώς και των συσκευών εκτόξευσης τους από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Επίσης πρέπει να γίνει συνείδηση, σε όλους τους ενηλίκους και κυρίως στους γονείς, ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε κροτίδες, όχι μόνο γιατί η αγορά τους είναι παράνομη, αλλά κυρίως γιατί η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση τους.

Επίσης, οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους, όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη καύση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Ένας επιπλέον λόγος για τον όποιο οι ενήλικοι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κροτίδες και βεγγαλικά είναι ότι, υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσουν κακό πρότυπο  μίμησης για τα παιδιά τους.

Ολοκληρώνοντας, πρέπει να μας γίνει βίωμα ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους δύναται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και για την ίδια μας την ζωή».

Οι έλεγχοι για την κατοχή, μεταφορά, εμπορία και χρήση κροτίδων θα συνεχιστούν αμείωτα.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (19-03-2018 έως 25-03-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 19-03-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα –Αμπέλια – Άγιος Βλάσιος  - Χούνη.
•    Την Τρίτη 20-03-2018 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα – Ταξιάρχης - Λευκό – Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς  - Παμφίο – Σιταράλωνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 21-03-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι – Βρουβιανά  - Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο. 
•    Την Πέμπτη 22-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,   Αρχοντοχώρι – Αετός – Κομποτή - Τρυφός - Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 23-3-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο – Παλιάμπελα - Δρυμός.
•    Το Σάββατο 24-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη ημεδαπού για την υπόθεση ληστείας σε βάρος 18χρονου αλλοδαπού στο Αίγιο
    Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου με τίτλο 17-03-2018 : Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 18χρονου αλλοδαπού στο Αίγιο, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών συνελήφθη ,χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος  Αιγιαλείας,  ο 36χρονος δράστης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 36χρονος ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, που αναζητούνται, με το πρόσχημα ότι έψαχναν το σπίτι φιλικού τους προσώπου, μετέβησαν σε παράπηγμα όπου διέμενε 18χρονος αλλοδαπός στο Αίγιο, όπου αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπόλοιπων συνεργών του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.
Σύλληψη αλλοδαπού για παρεμπόριο   


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 36χρονος υπήκοος Σενεγάλης,  διότι διέθετε προς πώληση, χωρίς άδειας αρμόδιας αρχής, (16) ζευγάρια υποδημάτων  τα οποία δεν συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά.

Τα υποδήματα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και θα καταστραφούν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 36χρονος  ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών.

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 28χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, διότι με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, από τσάντα ημεδαπής, που βρίσκονταν ως πελάτης μέσα σε κατάστημα.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, τύπου πεταλούδα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε κρατητήριο   

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου, από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, αποπειράθηκε να εισάγει στα κρατητήρια και να παραδώσει σε κρατούμενο, πέντε ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα ηρωίνης.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο κρατούμενος, διότι όπως προέκυψε από την προανάκριση, παρακίνησε τον 26χρονο να εισάγει τα ναρκωτικά στα κρατητήρια και να του τα παραδώσει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.