«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μακρυνείας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 28 του Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μακρυνειας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Μετά από αίτημα του Συλλόγου μας το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το πάγιο αίτημα των αγροτών και κτηνοτροφών της Μακρυνείας για ένα σύγχρονο αρδευτικό σύστημα «υπόγειο» που θα λύσει μια για πάντα το πάγιο πρόβλημα των χωραφιών μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά και να καλλιεργούμε τη γη μας το έργο αυτό θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα αυξήσει την παραγωγή μας «καπνά ,ελιές, λάδι ,κτηνοτροφικά φυτά»  .
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε ότι...
τους επομένους μήνες θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την μελέτη του έργου αυτού για να μπορέσει κάποια στιγμή να χρηματοδοτηθεί και να αρχίσει η κατασκευή του .Για όλους εμάς που ζούμε στην Μακρυνεία και έχουμε ακούσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να εξαγγέλλεται το έργο αυτό και μάλιστα από δυο υπουργούς γεωργίας τόσο του ΠΑΣΟΚ(Δρυς)  όσο και της ΝΔ(Κοντός) οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι .
Η πίεση που πρέπει να ασκήσουμε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση θα πρέπει να είναι μεγάλη και διαρκείς ώστε επιτέλους οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη .Ο αγώνας μας δεν θα πρέπει να σταματήσει έως ότου μπει φρένο στο «παράδοξο» φαινόμενο να πνιγόμαστε το χειμώνα και το καλοκαίρι μια ανάσα από την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας να μην έχουμε να ποτίσουμε τα χωράφια μας.