«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

"Οι Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα"

Επιστολή των Γιάννη Καρυπίδη και Θόδωρου Μπούκου!

MSG-1Χειρόγραφη επιστολή- κόλαφος για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης των ακτιβιστών από τις Αρχές του Ισράηλ φέρνει στο φως το Insider.

Η επιστολή των Γιάννη Καρυπίδη και Θόδωρου Μπούκου συντάχθηκε την Τρίτη στις φυλακές της Beersheba και επιδόθηκε στον πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ Κυριάκο Λουκάκη.

Οι δύο κρατούμενοι μιλούν για την επίθεση που δέχθηκε η διεθνής νηοπομπή για την Γάζα. "Έγινε χρήση πραγματικών πυρών" τονίζουν.

"Οι Ισραηλινοί κομάντος με προτεταγμένα τα όπλα εφόρμησαν στα πλοία, χτύπησαν βάναυσα Ελληνες επιβαίνοντες ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα ηλεκτροσόκ", σημειώνει η επιστολή.

"Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίσθηκε και στο λιμάνι του Ashdod ... όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης", σημειώνουν οι δύο ακτιβιστές.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας "Ένα Πλοίο για την Γάζα" καλούν την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τις διπλωματικές σ΄χεσεις με το Ισραήλ και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αποστολές στην Γάζα "μέχρις ότου να πάψει να υπάρχει εκεί το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του 21ου αιώνα".

www.theinsider.gr