«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σε 4 μήνες έχουμε μπροστά μας τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επιδιώξουν ουσιαστική παρουσία...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του Κωνσταντίνου Καπρέλη
Συντονιστή Οικολόγων Πράσινων Ν. Αιτ/νιας

Σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική πραγματικότητα και την καθημερινή μας ζωή, οφείλουμε ως υπεύθυνοι πολίτες να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τα προβλήματα που διαρκώς προκύπτουν.

Η αναζήτηση λύσεων δε μπορεί παρά να επιδιωχθεί με την συνεργασία υγειών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, μακριά από μικροπολιτικές παραγόντων, από κομματικές αγκυλώσεις και πολιτικές ιδιοτέλειες.

Ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο πιο πλούσιο σε πλουτοπαραγωγικές πηγές και φυσικό περιβάλλον νομό και όμως οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών μας έχουν κατρακυλήσει στις χαμηλότερες εισοδηματικές θέσεις . Σε μια εποχή που οι πράσινες πολιτικές και οι εναλλακτικές μορφές οικονομίας απουσιάζουν, οι Οικολόγοι Πράσινοι προσπαθούν να βρίσκονται κοντά στους πολίτες, να πολεμούν κάθε τι που δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον, να συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες , να αντιστέκονται στις ακόρεστες ορέξεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που λεηλατούν δημόσιο χρήμα σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι μια μικρή - δυναμική πολιτική ομάδα που παρά τις δυσκολίες στην οργανωτική δομή και τους οικονομικούς πόρους έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην τοπική κοινωνία τόσο με την ανάπτυξη και διάδοση των θέσεων όσο και με την έντονη παρουσία στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην περικοπή των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων και ασφαλιστική καταιγίδα.

Σε 4 μήνες έχουμε μπροστά μας τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επιδιώξουν ουσιαστική παρουσία μέσω συνδυασμών που θα βασίζονται στη συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με στόχο την πράσινη προοπτική. Θα ήταν χρήσιμο από τώρα να δημιουργηθούν ομάδες συζήτησης σε κάθε περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ώστε να καταγραφούν και να αναλυθούν τα προβλήματα, να προταθούν λύσεις και να καταρτιστούν προγράμματα που θα στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τα χωριά.

Η ανοχή έχει τελειώσει. Η αγωνιστική οδός για άμυνα απέναντι στην αντεπίθεση των ισχυρών του πλούτου αλλά και νέες διεκδικήσεις είναι η μόνη διέξοδος. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα δηλώσουν δυναμικό παρόν σε και να είστε σίγούροι ότι μπορούν να τα καταφέρουν αφού οι συλλογικές προσπάθειες πάντα αποδίδουν.