«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Το Ε.Κ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των ναυτεργατών και των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το Ε.Κ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των ναυτεργατών και των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και καταδικάζει τις προκλητικές μεθοδεύσεις , την ποινικοποίηση των απεργιών και τις εκδόσεις ενταλμάτων σύλληψης στελεχών των σωματείων και του ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές δείχνουν το πραγματικό τους αντεργατικό , αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο. Αντί να δώσουν λύσεις για την ανεργία , την ανασφάλιστη δουλειά , να αποσύρουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και τα μέτρα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, ποινικοποιούν τους αγώνες των εργατών , απειλούν να βάλουν τις απεργίες στο «γύψο».

Αντί να πληρώσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο , απαλλάσσεται από φόρους και από ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία , αφήνει τα νησιά χωρίς δρομολόγια πλοίων , απασχολεί χιλιάδες ανασφάλιστους Έλληνες και ξένους ναυτεργάτες, παραβιάζει κάθε εργατική νομοθεσία.

Παράλληλα , χρησιμοποιούν τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. , ηλεκτρονικά και έντυπα, για να συκοφαντήσουν τους αγώνες των ναυτεργατών και να στρέψουν το λαό εναντίον τους, όπως παράδειγμα προχτές στον Πειραιά, όπου ενώ οι ναυτεργάτες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί η απεργία τους κανονικά , αυτοί ενημέρωναν τους επιβάτες ότι τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά .

Σ’ αυτή την επίθεση πρωτοστατεί σαν ναυαρχίδα ο όμιλος της «Καθημερινής » και το ΣΚΑΪ του μεγαλοεφοπλιστή Αλαφούζου με τους γνωστούς «κονδυλοφόρους» και τα «παπαγαλάκια» τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα ταξικά τους σωματεία να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις αυτές και να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών .

Τους καλούμε να δώσουμε μια ακόμα ταξική αγωνιστική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην Πανεργατική απεργία την ΤΡΙΤΗ 29 Ιούνη 2010.

Ε.Κ.Α.