«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας «Παλαιομάνινα»

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο (4) της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», που εκδίδει η εταιρία φίλων των μνημείων της Παλαιομάνινας.

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος, της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», που εκδίδει η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας με χορηγό το πρόεδρό της, γνωστό δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Στεργίου (πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» και πρώην διευθυντής Σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και της «Απογευματινής»).
Στην πρώτη σελίδα διαβάστε ένα ντοκουμέντο για την αδιαφορία της πολιτείας αφού ένας από τους μεγαλύτερους θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους της χώρας βρίσκεται στη Παλαιομάνινα και είναι κάτω από δέντρα, θάμνους και χορτάρια!
Ακόμη, το νέο φύλλο περιλαμβάνει θέματα όπως:
- Τα έθιμα του βλάχικου γάμου με αρχαιοελληνικές ρίζες, εικόνες από το χωριό, η συλλογή του βελανιδόκαρπου στο χωριό μας, Το έθιμο της «Πιρπιρούνας» κατά της ανομβρίας, Ομηρικές λέξεις στο βλάχικο λόγο, συνταγές, να αξιοποιηθεί το βελανιδοδάσος της Παλαιομάνινας της Κυριακής Κέκου, κ.α.
H εφημερίδα είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας για την ενημέρωση των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής για την πολιτιστική, λαογραφική και αναπτυξιακή κοσμογονία που συντελείται στην Παλαιομάνινα με πρωτεργάτη τον κ. Δημήτρη Στεργίου, άξιους και ακάματους συνεργάτες του και όλο το χωριό.
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν στους σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού και στους Παλαιομανιώτες που διαμένουν στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Για επικοινωνία : Τηλ. –fax: 2632041515 και 2632041251, 6944305345,e- mail: stergiou.dimitris@gmail.com
xiromeronews.blogspot.com