«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Τα εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο θα εφαρμόσουν θερινό πενθήμερο από 26/6/2010 έως 31/8/2010, παραμένοντας το Σάββατο κλειστά.

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7-6-2010»

Στις 7-6-2010 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας η ανοιχτή σύσκεψη των εμπόρων της πόλης μας, με κυρίαρχο θέμα την εφαρμογή ή όχι θερινού 5θημέρου το 2010.

Στη σύσκεψη, στη συζήτηση και την ψηφοφορία, είχαν δικαίωμα συμμετοχής ισότιμα με τα μέλη και οι έμποροι της πόλης μας που σήμερα δεν είναι μέλη του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν, που έκαναν ομιλίες, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Το Δ.Σ. θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπήρξαν περισσότερες από κάθε άλλη φορά τοποθετήσεις και διαφορετικές απόψεις και ειλικρινά πιστεύει ότι αυτό έχει την δική του θετική συνεισφορά.

Η ονομαστική ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της επιβεβαίωσαν την απόφαση της Γ.Σ. του ΕΣΑ της 10/5/2010. Κατά συνέπεια για το 2010 τα εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο θα εφαρμόσουν θερινό πενθήμερο από 26/6/2010 έως 31/8/2010, παραμένοντας το Σάββατο κλειστά.

Το Δ.Σ. εμμένει στην άποψή του ότι μπρος σε αυτά που συμβαίνουν και αυτά που ακολουθούν, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κατά πολύ υποδεέστερο, γι’ αυτό και έντονα προβάλλει το κάλεσμά του προς όλους, όχι μόνο για ηθική στήριξη αλλά κυρίως συμμετοχή στις δράσεις του Συλλόγου και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων, δίχως επιλογή θεμάτων, γιατί τα σοβαρά και κρίσιμα δεν είναι το πενθήμερο.

Τέλος το Δ.Σ. του ΕΣΑ:
 Προσκαλεί τους συναδέλφους που μετείχαν στη σύσκεψη και που σήμερα δεν είναι μέλη του συλλόγου , να γίνουν μέλη του.

 Καλεί τους συναδέλφους που είχαν διαφορετική άποψη από αυτή που εγκρίθηκε, σεβόμενοι τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, στο διάλογο και την ψηφοφορία, να πράξουν το δημοκρατικά και ηθικά αυτονόητο.

 Απευθύνει έκκληση προς όλους, ανεξάρτητα άποψης και ψήφου για το 5θήμερο, τώρα πια να συμβάλλουν για να τρέξουμε τα άλλα ανοιχτά και σοβαρά ζητήματα, που από αυτά και μόνο, θα εξαρτηθεί πόσοι και για πόσο θα έχουμε μαγαζιά την επόμενη μέρα.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΙΨΕΙ
ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ
ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Δ.Σ. τους ΕΣΑ