«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Μοναδική συναυλία με τη μουσικοσυνθέτη και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια.

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

“η Zoe στην Αθήνα”

Αμφιθέατρο Ρ/Σ Αθήνα 9.84
Ώρα προσέλευσης: 20:30'
Για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής και αφού εν αρχή ην ο ήχος, ο Αθήνα 9.84 συγκεντρώνει τις μικρές γιορτές του κόσμου, σε μια μοναδική συναυλία με τη μουσικοσυνθέτη και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια.
Οι κακόφημες συνοικίες της της Αργεντινής, το αγωνιώδες Παρίσι του '50, η διχασμένη Κούβα, η Αμερική της λάμψης, τα κοντινά Βαλκάνια και η Ελλάδα της Μακεδονίας, των νησιών της Θράκης της Ηπείρου, του παλιού λαϊκού πάλκου, η Αθήνα του γραμμοφώνου, γιορτάζουν μαζί με τις μουσικές τους σε μια παράσταση-απόδειξη πως η μουσική είναι μια και αδιαίρετη.
Πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, με μαέστρο τον Ηλία Αργυρόπουλο, μέσα από ρυθμούς latin, tango, jazz, παραδοσιακούς και λαϊκούς, η Ζωή Τηγανούρια διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική της δισκογραφία. Το τραγουδιστικό μέρος του προγράμματος έχει αναλάβει η Άννα Μελίτη, την ατμόσφαιρα της Αργεντινής ζωντανεύουν οι χορευτές tango Ευδοκία Δαμιανού και Δημήτριος Λουκάκης, ενώ ειδικά για τη βραδιά της γιορτής η Ζωή προσκαλεί για τα «μονοπάτια» της την τραγουδίστρια Άννα Μαρία Κάλφα στη σκηνή. Ξεχωριστή στιγμή – έκπληξη - της βραδιάς: «tango για τρία ακορντεόν», με special guest τον μουσικοσυνθέτη Μάριο Στρόφαλη που μαζί με τη Ζωή και τον Βαγγέλη Βεργωτή θα μας μυήσουν στις παλιές καλές εποχές του ακορντεόν.
«Η μουσική, δεν είναι κλειστή. Υπάρχουν μελωδίες που μοιάζουν να ανήκουν σε όλους, αφού η μουσική είναι ένα σύμπαν ολόκληρο, φτιαγμένο από αισθήσεις» θα πει και η ίδια η Ζωή, προσκαλώντας τον κόσμο να ανέβει μαζί της τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο «καράβι» της παγκόσμιας γιορτής…