«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και 3 βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενόψει των προωθούμενων αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ηλία Θεοδωρίδη, Φραγκίσκου Παρασύρη, και Παύλου Στασινού, κατετέθη αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, ενόψει του Προωθούμενου Διατάγματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητώντας να προηγηθεί συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Στο κατατεθέν αίτημα οι Βουλευτές επισημαίνουν, ότι η προώθηση του συγκεκριμένου Διατάγματος του Υπουργείου Εργασίας δημιουργεί έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις στον ελληνικό λαό. Επιπροσθέτως θεωρούν, ότι οι αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν με το νέο Διάταγμα στον τρόπο των αποζημιώσεων, των απολύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, δημιουργούν μεγάλες ανατροπές και γεννούν ακόμα και συνταγματικά ερωτήματα με βάση το άρθρο 21 του Συντάγματος.
Οι βουλευτές με το παρόν αίτημα τους, τονίζουν την αναγκαιότητα οργάνωσης μιας τέτοιας συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με παρουσία του Υπουργού Εργασίας και των Κοινωνικών Εταίρων με σκοπό να προηγηθεί γόνιμος διάλογος πριν τη θέσπιση των συγκεκριμένων διατάξεων που αφορούν ζητήματα μεγάλου ενδιαφέροντος και κοινωνικής σημασίας.