«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Τα δάκρυα του ισραηλινού κομάντο"

Επιμέλεια: Στεφανία Βουραζέρη

«Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην σημερινή Κυριακάτικη έκδοσή της δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν ξυλοκοπημένους Ισραηλινούς κομάντος.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz που αναδημοσιεύει το κείμενο της τουρκικής εφημερίδας, “οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν με τον τίτλο "Τα δάκρυα ενός κομάντο”.

nav1

nav3

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι “Οι Ισραηλινοί στρατιώτες φαίνονται να αιμορραγούν χτυπημένοι και να μεταφέρονται κάτω από το κατάστρωμα από Τούρκους ακτιβιστές”.

nav2

Η Hurriyet επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες είχαν λογοκριθεί από το ισραηλινό καθεστώς προκειμένου να αποφευχθεί η αμηχανία και η πτώση του ηθικού στο Ισραήλ και τον στρατό”. Στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνεται επίσης ότι “σε ορισμένες φωτογραφίες φαίνονται οι ακτιβιστές να φροντίζουν τους τραυματισμένους στρατιώτες”.

nav4

nav5

Η Haaretz επίσης σημειώνει ότι: "εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού στρατού αναφερόμενος στις τουρκικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι η "δημοσιευμένες φωτογραφίες αποτελούν σαφή και κατηγορηματική απόδειξη των επαναλαμβανόμενων επιχειρημάτων του Ισραήλ ότι «μισθοφόροι που επέβαιναν στο Mavi Μαρμαρά προορίζονταν για την εξόντωση των ισραηλινών στρατιωτών».

Πηγή: INSIDER