«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

« Η απαράδεκτη και καταχρηστική απόφαση της ΔΕΠ Αγρινίου για παραχώρηση διδακτηρίου της Β/θμιας Εκπ/σης στο Πανεπιστήμιο!»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩ/ΝΙΑΣ,

ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΘΕΜΑ: « Η απαράδεκτη και καταχρηστική απόφαση της ΔΕΠ Αγρινίου για παραχώρηση διδακτηρίου της Β/θμιας Εκπ/σης στο Πανεπιστήμιο!»

H μεγάλη έλλειψη διδακτηρίων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδιαίτερα στο Αγρίνιο, καθώς και η εγκατάλειψη των υπαρχόντων, είναι προβλήματα γνωστά στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως επίσης και στους πολίτες, κάτι που και η Δημοτική αρχή δεν αρνείται. Γνωστό είναι επίσης και το γεγονός, ότι όποια νέα διδακτήρια έγιναν στην Π/θμια και Δ/θμια, είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος και της αταλάντευτης στάσης μας για καλυτέρευση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών.

Οι συνεχείς προσπάθειες των εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, κατοίκων κ.α. που απαιτούν την ανέγερση νέων δημόσιων σχολείων καθώς και τη συντήρηση των υπαρχόντων, προσκρούει κάθε φορά στις πολιτικές λιτότητας, στη μη ύπαρξη ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού ανέγερσης σχολικών μονάδων στην μεγαλύτερη πόλη της Δυτ. Ελλάδας, στα συμφέροντα εκμετάλλευσης της γης, στη γραφειοκρατία καθώς και στην ατολμία της αυτοδιοίκησης για την διεκδίκηση των ανάλογων πόρων από την κεντρική εξουσία.

Τα Γ/σια, Λύκεια και ΕΠΑ.Λ της Πόλης του Αγρινίου, εκτός ελαχίστων, στεγάζονται σε «γερασμένα» κτίρια, ενώ υπάρχουν και λυόμενα σε κάποια από αυτά. Έτσι δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς οι εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής σε επίπεδο Δ/θμιας εκπ/σης, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι καθηγητές να «στοιβάζονται» σε υπεράριθμα (30αρια) τμήματα! Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών μας. Για χώρους άλλων δραστηριοτήτων ούτε λόγος, αφού έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας.

Η Β΄ ΕΛΜΕ εδώ και αρκετά χρόνια έχει επισημάνει όλα αυτά τα προβλήματα και συνεχίζει ακόμα και τώρα να διεκδικεί την οριστική λύση του κτιριακού στο Αγρίνιο και σε κάθε περιοχή ευθύνης της. Χωρίς όμως το ανάλογο ενδιαφέρον από τα θεσμοθετημένα όργανα, το θέμα του κτιριακού γίνεται «τροχοπέδη» στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο Δήμος Αγρινίου αντί να παίρνει πρωτοβουλίες για τα παραπάνω, εντελώς αυθαίρετα και βεβιασμένα και χωρίς έγκυρη ενημέρωσή μας, την Παρασκευή 18/6/2010 μεθόδευσε δια της ΔΕΠ, την παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο του διδακτηρίου (στον Αη Γιάννη Ρηγανά) το οποίο ανήκει στο 3ο Γ/σίο Αγρινίου και στο οποίο στεγάζονταν το Μουσικό και φέτος το 1ο Γ/σιο (Παπαστράτειο). Η μετεγκατάσταση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών από την περιοχή της Νεάπολης στο κτίριο του 3ου Γ/σίου, όπου σήμερα το τμήμα αυτό στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο ιδιωτικού σχολείου που είχε ενοικιάσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θεωρήθηκε από το κ. Δήμαρχο πολιτική προτεραιότητα, χωρίς όμως αυτό να προκύπτει από κάπου...

Διαβάστε όλο το κείμενο ΕΔΩ:

http://www.anaitolika.gr/article.php?artro=8788