«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ - Άμφισσα

Στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (στο κλειστό γήπεδο της Άμφισσας), κύριοι ομιλητές σήμερα ήταν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς.

Ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος στην σημερινή του ομιλία ανάμεσα στ’ άλλα είπε:
«Ξεκινάμε για την ΟΝΝΕΔ των ονείρων μας, την ανοιχτή ΟΝΝΕΔ των πολλών, που αγκαλιάζει και αξιοποιεί όλα τα μέλη της, που καθιερώνεται, μέσα απο μάχες, με ιδέες και με πράξεις στην πρωτοπορία ως μπροστάρης της νέας γενιάς», ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στην αναγκαιότητα για Αλλαγή τόνισε «Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το λέω. Για να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, όσα εμποδίζουν το άλμα στο μέλλον, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να αλλάξουμε τον ίδιο μας τον εαυτό».
Σχετικά με την προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναδιάταξης της ΟΝΝΕΔ, ξεκαθάρισε πως «επιθυμία μου και στόχος μου είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια νέα ΟΝΝΕΔ. Μέσα από συγκεκριμένους όρους και κανόνες δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κόψει τα φτερά της νέας ΟΝΝΕΔ, τώρα που είναι έτοιμη να πετάξει. Τώρα είναι η ώρα να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στην ουσιαστική και όχι τυπική ανασυγκρότηση μας. Τώρα είναι η ώρα να επιχειρήσουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ» συνεχίζοντας και αναφερόμενος στις αλλαγές που έχουν συντελεσθεί μέχρι τώρα είπε «Ήδη, έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα. Προχωρήσαμε σε ουσιαστικά δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες
– Αποφασίσαμε η εκλογή του Προέδρου της Οργάνωσης μας να γίνεται πλέον από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ με καθολική ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια.
– Προτείνουμε τριετή θητεία για τον Πρόεδρο χωρίς δικαίωμα επανεκλογής, έτσι ώστε να εξυπηρετείται πιο εύκολα και αποτελεσματικά η ανανέωση.
– Προχωρήσαμε σε ανοικτές διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών κάθε νομού, καθώς και των συνέδρων για το Συνέδριο μας.
–Αποφασίσαμε τριετή θητεία του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής χωρίς τη δυνατότητα δεύτερης θητείας».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατέθεσε τις προτάσεις του προς το σώμα των συνέδρων. Πιο συγκεκριμένα πρότεινε «Την ίδρυση ειδικών Θεματικών Οργανώσεων ανά νομό κατ' αντιστοιχία με Συλλόγους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους. Οι Θεματικές Οργανώσεις , είμαι σίγουρος, θα συνδράμουν ουσιαστικά στη διασύνδεση και στην απορρόφηση των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ΟΝΝΕΔ. Επίσης πολλοί νέοι που δεν πέρασαν από τις τάξεις της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, Τώρα, θα έχουν την ευκαιρία εκφραστούν πολιτικά από τους κόλπους της ΟΝΝΕΔ».
Κλείνοντας ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε «Η προεδρία της ΟΝΝΕΔ δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός. Σκοπός μου ήταν και είναι να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, να αλλάξουμε πρώτα απ ΄ όλα εμείς, ώστε να οδηγήσουμε την ΟΝΝΕΔ με αυτοπεποίθηση σε ένα μέλλον που δε θα θυμίζει σε τίποτα νοοτροπίες βαρίδια, να κάνουμε την ΟΝΝΕΔ μαχητική, παρεμβατική και δυναμική. Μια ΟΝΝΕΔ που θα μας κάνει περήφανους παντού» και ολοκλήρωσε λέγοντας « Εμείς είμαστε η γενιά των νικητών. Κληρονομήσαμε νίκες από όσους πέρασαν πριν από εμάς, Δώσαμε και εμείς μεγάλες νίκες στην παράταξη μας. Ξεκινάμε σήμερα, λοιπόν, όλοι μαζί από την Αρχή για νέες και μεγάλες νίκες, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της ΟΝΝΕΔ, της Νέας Δημοκρατίας, του αυριανού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που θα φέρει ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε:
«Αγωνιστές και αγωνίστριες της ΟΝΝΕΔ
Εσείς είστε το αύριο της Παράταξης
Εσείς είστε το αύριο της Ελλάδας
Εσείς είστε το μέλλον, η συνέχεια, η προοπτική για το καλύτερο…
Κάθε μεγάλη περίοδος ανασυγκρότησης της Παράταξης, από σας άρχισε, από την ΟΝΝΕΔ.
Από σας κερδήθηκαν, κάθε φορά, οι πρώτες δύσκολες μάχες.
Κι εσείς μείνατε όρθιοι και κερδίζατε, ακόμα και σε πολύ δύσκολες εποχές για το Κόμμα. Όπως το πετύχατε και πάλι, στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές!
Από δω, από την ΟΝΝΕΔ ξεκίνησα κι εγώ στα μέσα της δεκαετίας του ’70.»
Για να συνεχίσει: «Σε όλα αυτά τα χρόνια – πάνω από τρεις δεκαετίες – ενώ κυριαρχούμε μόνιμα στο χώρο της νεολαίας, η Παράταξή μας έμενε πίσω στο στίβο των ιδεών.
-- Οι ιδέες των αντιπάλων μας έχαναν έδαφος, διαψεύδονταν και κατέρρεαν παντού – σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο – αλλά εξακολουθούσαν να κυριαρχούν στην Ελλάδα.
-- Και οι ιδέες οι δικές μας, οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, κέρδιζαν έδαφος παντού στον κόσμο, αλλά εδώ εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε μόνιμη άμυνα.
Γι’ αυτό δεν ευθύνεται η νεολαία…
Σίγουρα δεν φταίει η ΟΝΝΕΔ.
Φταίει το γεγονός ότι δεν είχαμε προτεραιότητα να προβάλλουμε τις ιδέες μας. Αλλά πολιτικός αγώνας χωρίς ιδεολογικό αγώνα είναι καταδικασμένος.
Και πολιτική κυριαρχία χωρίς ιδεολογική επιρροή είναι αδύνατη.
Αυτό το λάθος το διορθώνουμε πια.
Η Πολιτική μας μπορεί, όχι απλώς να πείσει ευκαιριακά, αλλά να εμπνεύσει το λαό.»
Κλείνοντας συμπλλήρωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία τη μετατρέπει σε ευκαιρία αναγέννησης της Πατρίδας μας.
Κι εσείς η νεολαία, εσείς η ΟΝΝΕΔ, είστε η πρωτοπορία αυτής της αναγεννητικής προσπάθειας.
Σας θέλουμε στο πλάι μας.
Σας θέλουμε ενωμένους σαν μια γροθιά.
Θέλουμε τον ενθουσιασμό σας, την ενέργειά σας, τον ιδεαλισμό σας, το δυναμισμό σας.
Να θυμάστε: αυτός ο αγώνας είναι κοινός.
Όχι όλης της παράταξης.
Όλης της Ελλάδας.
Αλλά ο αγώνας αυτός γίνεται - πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα- για σας:
Για τη νέα γενιά!
Ώστε εσείς να ζήσετε σε ένα κόσμο απαλλαγμένο από τα λάθη της δικής μας γενιάς.
Να μη σας βαραίνουν οι δικές μας αμαρτίες
Και να μη σας «περάσουμε» τα δικά μας ελαττώματα.
Τελικά αυτό σημαίνει αναγέννηση μιας Πατρίδας:
Όταν εμείς οι παλαιότεροι φροντίζουμε να μη σας περάσουμε τα δικά μας «ληγμένα γραμμάτια».
Θέλουμε να γίνετε πολύ καλύτεροί μας.
Να μην πληρώσετε τις αμαρτίες μας, να διδαχθείτε από τα λάθη μας, να επανορθώσετε τα σφάλματά μας
Αγωνιζόμαστε να γίνετε πολύ καλύτεροί μας:
Αυτός ο αγώνας είναι κοινός.
Και μην έχετε καμία αμφιβολία:
Μαζί θα τον νικήσουμε!
Ζήτω η ΟΝΝΕΔ!»