«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τα Piigs στην ατζέντα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Οι πλούσιοι και οι εκλεκτοί αυτού του κόσμου συγκεντρώνονται σε ένα από τα πιο χλιδάτα θέρετρα της Ισπανίας για την ετήσια σύνοδο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τα μπλόκα της αστυνομίας. Τι συζητούν και τι αποφάσεις παίρνουν ή ακόμη και εάν λαμβάνονται αποφάσεις.

Πέρυσι η σύναξη των ισχυρών έγινε στην Γλυφάδα. Η Ελληνική οικονομία κατέρρευσε μετά από λίγους μήνες. Φέτος η λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδριάζει στο αποκλειστικό τουριστικό συγκρότημα Dolce στο Sitges. «Μήπως έρχεται η σειρά της Ισπανίας;», διερωτούνται με μια δόση ειρωνείας οι Τάιμς του Λονδίνου.

H ατζέντα και οι συμμετοχές
Η ατζέντα της συνόδου είναι εμπιστευτική. Λίγοι την γνωρίζουν. Ένας από αυτούς που ισχυρίζεται ότι την έχει στην κατοχή του είναι ο Ντάνιελ Εστούλιν, ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τις συνόδους της λέσχης Μπίλντερμπεργκ για πολλά χρόνια.

Το μεγάλο θέμα της ατζέντας είναι εάν το ευρώ θα επιβιώσει, λέει σε συνέντευξη στους Τάιμς.

«Φοβούνται ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αποχωρήσουν από την ευρωζώνη και το ευρώ θα διαλυθεί», λέει ο Εστούλιν. «Ο μεγαλύτερος εφιάλτης είναι οι χώρες-μέλη του ευρώ να επιστρέψουν σε εθνικές οικονομικές πολιτικές».

Διαβάστε την συνέχεια στο INSIDER