«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Ας μη γίνει η ΔΟΞΑ πεδίο δράσης και κόντρας»!!!

Είπα…εκτός των άλλων, στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΞΑΣ Καινούργιου. Που έγινε την Κυριακή 28 Ιούνη 2009 στις 07:00 το απόγευμα, με μοναδικό θέμα: Αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. της ΔΟΞΑΣ.

Δημήτρης Ντόκας: Να τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Είναι υποχρέωση της πολιτείας οπωσδήποτε να ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ξέρουμε ποιά είναι η πολιτική, να σαμποταριστούν, (αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονται κι αυτή η τακτική φαίνεται), τα ερασιτεχνικά σωματεία, για να ενισχυθούν οι επαγγελματικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες!
Από κει και πέρα, το νέο συμβούλιο θα μπορεί να σταθεί διεκδικητικά και αγωνιστικά (στο μέτρο που μπορεί, ανάλογα με τη δύναμη που έχει), να απαιτήσει να επιχορηγούνται (και δεν είναι μόνο το οικονομικό) και οποιαδήποτε άλλης μορφής βοήθεια, να υπάρξει προς τη ΔΟΞΑ;
Αναφέρθηκε νωρίτερα κάτι για την ΕΠΣΝΑ, (τα στελέχη που είναι εδώ μπορούνε να μας τα πούνε πιο αναλυτικά), αλλά υπάρχει, καθαρά φαίνεται, μια φοροεισπρακτική και όχι καθαρή προσπάθεια. Θέλω να σας πω μια είδηση: Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, τη χρονιά που μας πέρασε, αντέδρασαν να πληρώνουν (είναι διασταυρωμένη η είδηση αυτή) κάποια χαράτσια, που επιβάλουν οι τοπικές ενώσεις, όπως είναι και η ΕΠΣΝΑ εδώ! Παρ’ όλα αυτά έγινε το πρωτάθλημα, χωρίς να πληρώνουν. Δηλαδή: Υποχρεώνει η κάθε τοπική ένωση να περνάνε από γιατρούς οι αθλητές, ένα τυπικό, βάνει μια υπογραφή ένας γιατρός και λέει είσαι υγιής! Πιστεύω πως πρέπει να έχει τεράστια ευθύνη το συμβούλιο για τα παιδιά, γιατί έχει να κάνει με αθλητές, οι οποίοι είναι σε υπερένταση, που προσφέρουν σωματικά και ψυχικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και υπάρχει και το επικίνδυνο της ιστορίας. Πολλά παιδία έχουν πεθάνει μέσα στο γήπεδο! Και σε τοπικό επίπεδο!!! Εδώ είναι σοβαρές οι ιστορίες αυτές. Τώρα θα πούμε γιατί το βάνουμε φέτος και δίνουμε αυτή τη διάσταση, σ’ αυτό το θέμα; Γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να μπει και σε μια βάση, σε μια ορθή βάση αυτή η ιστορία.
Όσον αφορά για τη στελέχωση και τα άτομα που θα υπάρχουν στο νέο συμβούλιο, οπωσδήποτε αυτά πρέπει να διατηρήσουν το χαρακτήρα της ομάδας, που από συστάσεώς της (ας μην κάνουμε ιστορική αναδρομή ξέρουμε, έχουμε ακούσει απ’ τους παλιότερους έχουμε διαβάσει κάποια πράγματα …(λίγα έχουν γραφεί) υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που είναι μεγάλοι και μας λένε όλη την ένδοξη ιστορική διαδρομή της ΔΟΞΑΣ.
Κάτι ακόμα που είπε ο κ. Σ. Κορδάτος πριν, ακούσθηκε και απ’ τον κ. Β. Φουντούλη για τα πολιτιστικά πράγματα, δεν άκουσα μεγάλη αναφορά να γίνεται για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η ΔΟΞΑ του ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ είναι Πολιτιστικός και Αθλητικός όμιλος! Να μην επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι και ο στίβος…(πάει ο στίβος ακούσθηκε μια φωνή) γιατί να πάει; (συνεχίζω), η ομάδα του μπάσκετ γιατί να πάει; Όποιες άλλες παράλληλες δραστηριότητες γιατί να πάνε; Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις! Γιατί να μην διατηρεί η ΔΟΞΑ την πατρότητα και το δικαίωμα να διοργανώνει τις εκδηλώσεις ΘΕΣΤΙΑ όπως τις διοργάνωνε; Διοργανώτρια, κύρια αρχή και κύριος φορέας, είναι η ΔΟΞΑ! των εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ! Οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία, δεν μπορεί να την παίρνει ο καθένας κατά το δοκούν, να ενεργούν στην πλάτη οποιωνδήποτε, που δε θέλουν να τα πουν αυτά τα πράγματα.
Κι ένα τελευταίο για να κλείσω, γιατί εγώ έχω μάθει να τα λέω τα πράγματα ξεκάθαρα, ο κ. Σωκράτης Κορδάτος έχει μια προστριβή με το δήμαρχο, εγώ τολμώ να του πω: «Ας μη γίνει η ΔΟΞΑ πεδίο δράσης και κόντρας»!!
Και δε θα γίνει!!!

Δημήτρης Ντόκας