«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

...ακόμα και στη βία και στη βαρβαρότητα υπάρχουν όρια!

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών με τη συνυπογραφή των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Θεοδωρίδη Ηλία, Μίχου Μαρίας, Στασινού Παύλου, Τιμοσίδη Μιχαήλ και Χάιδου Χρήστου. Θέμα της ερώτησης οι πρόσφατες βάρβαρες ενέργειες του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα.
Στην κατατεθείσα ερώτηση, αναφέρεται πως «έκπληκτη και οργισμένη η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί τις έκνομες και πειρατικές ενέργειες του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα. Οι ως άνω ενέργειες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, τα διεθνώς κρατούντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα φαίνονται να ποδοπατούνται από το στρατοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, κάτω από την ανοχή εκείνων που βομβάρδισαν τη Σερβία, κατέλαβαν το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στο βωμό της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το ΝΑΤΟ, αυτός ο περίφημος διεθνής οργανισμός που περηφανεύεται ότι ο ρόλος ύπαρξής του έχει να κάνει με το σεβασμό στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, σιωπά προκλητικά ακυρώνοντας στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας του».
Εν συνεχεία ερωτάται ο κος Υπουργός: Σε τι συγκεκριμένα μέτρα θα προβεί η Ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να αντιληφθεί η Κυβέρνηση του Ισραήλ ότι ακόμα και στη βία και στη βαρβαρότητα υπάρχουν όρια.