«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΔΕ - ΔΕΔΔΗΕ
Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Διαχείριση Δημοτικών Τελών και Φόρων ακινήτων των Δήμων».  Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ διοργανώνει εκπαιδευτικούς κύκλους ανά περιφέρεια προκειμένου να ενημερωθούν τα στελέχη των Δήμων για τον τρόπο λειτουργίας μιας νέας διαδικτυακής εφαρμογής με την οποία επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων πλήρης ενημέρωση των Δήμων για τις αποσταλμένες μεταβολές από τον ΔΕΔΔΗΕ σε κάθε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τους διοργανωτές  της ημερίδας και...
αναφέρθηκε  στα οφέλη από την υλοποίηση της εφαρμογής: «Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  σε καθημερινή βάση οι υπηρεσίες μας  όσον άφορα την διαχείριση των Δημοτικών τελών και των φόρων, λόγω της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου συστήματος άμεσης ενημέρωσης και επαλήθευσης του ΔΕΔΔΗΕ, με τις μεταβολές, των τετραγωνικών μέτρων και των τιμών  ζωνών των ακινήτων του κάθε Δήμου. Και είμαι σίγουρος πως,  μέσα από αυτή την διαδικασία, οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες που ασχολούνται με τα δημοτικά τέλη και τους φόρους θα είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθούν με αμεσότητα και ακρίβεια στην διαμόρφωση της πραγματικής εικόνας του εύρους των ακινήτων, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές διατυπώσεις και αγκυλώσεις. Επίσης, και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό, η θέσπιση της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής θα συμβάλλει επιτέλους στην  απόδοση  φορολογικής δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο ΔΣ της ΚΕΔΕ και στον Πρόεδρο κ. Πατούλη, ο οποίος δεν κατάφερε να είναι σήμερα μαζί μας, τον Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο για την παρουσία του, καθώς επίσης και την Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ για την πρωτοβουλία τους, που ως αποτέλεσμα είχε την, από κοινού,  διοργάνωση του σημερινού εκπαιδευτικού κύκλου στην πόλη μας».

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : «Δομή Παροχής Συσσιτίου»

Η «Δομή Παροχής Συσσιτίου» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει ότι, από Δευτέρα 05/03/2018 ξεκινάει η παροχή συσσιτίου στους δικαιούχους της δομής.
Η δομή βρίσκεται στον Πεζόδρομο Παπακωνσταντίνου, πλατεία Μητροπολίτη Χρυσόστομου (Τρία Φανάρια).
Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη «Δομή Παροχής Συσσιτίου» μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2641363411. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ