«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στέκεται αλληλέγγυο στον Ουκρανικό  λαό που βιώνει τη δύνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου  , ένα πόλεμο  που είναι επιλογή των αστικών  τάξεων και   των μονοπωλιακών ομίλων  στο πεδίο των σκληρών  ανταγωνισμών  ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και Ρωσίας.

Ό,τι δεν μπορούν  να το λύσουν στα τραπέζια των διαλόγων  το λύνουν με τα όπλα , αιματοκυλίζοντας  ολόκληρους λαούς  για το « μοίρασμα της πίτας» , για την αναβάθμιση  τους στο ευρύτερο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών  ανταγωνισμών , τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών...

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν τον  έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστή, δεν έχουν  καμιά δουλειά  να συνταχθούν  με τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών , αυτούς δηλαδή που πετσοκόβουν και σπέρνουν τη βαρβαρότητα στους λαούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας  να συμβάλει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ( ρούχα, κουβέρτες, τρόφιμα μακράς διαρκείας) για τη στήριξη  του Ουκρανικού λαού.

Η συγκέντρωση  γίνεται καθημερινά πρωί – απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  (Ελ. Βενιζέλου 13 )   και από ώρες : 8:00 – 13:00 και  17:00 – 19:00 .

Απαιτούμε απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα  όπως με πολεμικό υλικό,  με στρατιωτικά  μέσα , με εκστρατευτικό σώμα.

Να μη χρησιμοποιηθούν  οι ευρωατλαντικές  υποδομές από το ελληνικό έδαφος  για τις  επιχειρήσεις στην Ουκρανία .

Να κλείσουν τώρα  όλες οι ΝΑΤΟϊκές  βάσεις στη χώρα.

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Δ.Σ.