«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Πόλος έλξης σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών της Ευρώπης το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τα προϊόντα Αριστείας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων

«Πόλος έλξης σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών της Ευρώπης το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τα προϊόντα Αριστείας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων»

Εξαιρετική και δυναμική η παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για 5η συνεχόμενη χρόνια στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ν.Α. Ευρώπης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας.

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον...

κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, το σημαντικότερο εμπορικό Φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας και το κορυφαίο εμπορικό γεγονός στη Νότια Πύλη της Ευρώπης. Ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων για δημιουργία συνεργασιών στην εγχώρια αγορά αλλά κυρίως ανταποκρίνεται στην αυξανομένη ανάγκη για εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων.

 Η “FOOD EXPO 2022” ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14/03/2022, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, υποδεχόμενη περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, 28.600 επιχειρήσεις της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης, των ξενοδοχείων και του Τουριστικού κλάδου εν γένει, που δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα 1.000 Ελλήνων και 200 ξένων εκθετών και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες μαζί τους.  Η παρουσία δε 750 hosted buyers από 80 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν 12.000 b2b meetings με τους εκθέτες, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες.

Σε ένα περίπτερο που καταλαμβάνανε 160 τ.μ. στο σύνολό του, από τα οποία 58 τ.μ. δεσμεύτηκαν από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τις επιχειρήσεις - μέλη του και που δυστυχώς δεν κάλυπταν την τεράστια ζήτηση για συμμετοχή στην συγκεκριμένη Έκθεση, στοχεύσαμε στη δυναμική παρουσία των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων, στη βελτίωση του εξαγωγικού προφίλ των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και μελλοντικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων.

 Οι 14 συνολικά Αιτωλοακαρνανικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν με προσωπική παρουσία καθώς και οι 12 επιχειρήσεις με δείγματα προϊόντων αποτέλεσαν μια από τις πιο πολυπληθής επιχειρηματικές παρουσίες Επιμελητηρίου στην FOOD EXPO. Χιλιάδες επισκέπτες  εντυπωσιάστηκαν από το πολυπληθές, άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, από τα Διεθνώς πολυβραβευμένα προϊόντα αριστείας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, την καινοτομία στην παραγωγή και στη συσκευασία των προϊόντων μας, την γαστρονομική γευστική ποιότητα των αγαθών της Αιτωλοακαρνανικής γης.

Κατά τη διάρκεια της FOOD EXPO 2022 διοργανώθηκε και δράση γαστρονομικής παρουσίασης και προβολής συνταγών τοπικών προϊόντων,  με τίτλο «Mediterranean Food Stage 2022» σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, όπου καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν χρησιμοποιώντας προϊόντα των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, πλημυρίζοντας το Mediterranean Food Stage της Food Expo με αρώματα, γεύσεις και εικόνες της πλούσιας γης και θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, συμμετείχαν με φυσική παρουσία στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας οι παρακάτω επιχειρήσεις:

Φωλιάς Γεώργιος - Αγορά Κρεάτων Αμφιλοχίας,  Α. Γουργολίτσας ΜΟΝ ΑΜΙ Α.Ε.,  Τσικριτέας Αθανάσιος - KOKA ΗΟΝΕΥ,  Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε. Παραδοσιακό Αυγοτάραχο, ΒΑΪΝΑΡΙ Ι.Κ.Ε., Οργάνωση παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχαία Ωλένεια Αιτ/νιας,  Σ. Ανερούσης και ΣΙΑ Ο.Ε..

Με εκθέματα προϊόντων οι : Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα  «Το Πέτρινο Χωριό»,  ΟΥΖΟ ΤΡΙΚΕΝΕΣ, Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε., ΠΛΟΥΜΗΣ ΜΠΥΡΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ,  Αλευρά Εριφύλη « ΖΩΗ ΑΠΟ ΓΗ & ΘΑΛΑΣΣΑ», ΓΑΙΑ Τρόφιμα Α.Β.Ε.Ε.,  Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε.,  Φλώρος «Φυσικό Αλάτι Μεσολογγίου»,  Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος «Ούζο Τσίπουρο Το Βραχωρίτικο», XIROS Αλάτι Μεσολογγίου ΙΚΕ,  Πασιόπουλος ΑΕΒΕ  «Ούζο Τσίπουρο Πελάδα»,  Γραμμένου Αικατερίνη « ο Κήπος των Εσπερίδων».

 

 

 

 

 

Τέλος σημαντική ήταν και η συμμετοχή Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων με ιδιωτική παρουσία στην έκθεση και εξαιρετικά αποτελέσματα  συνεργασιών και μελλοντικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων : Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. – Τυροκομικά,  ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.,  ΕΥ.ΓΕ. Πιστιόλας Α.Β.Ε.Ε AGRINO,  XIROS Αλάτι Μεσολογγίου ΙΚΕ,  Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος «Ούζο Τσίπουρο Το Βραχωρίτικο»,  Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε.,  ΓΑΙΑ Τρόφιμα Α.Β.Ε.Ε.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ