«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ελ. Βαγενάς: Οι αιματηρές εξελίξεις στην Ουκρανία μπορεί να αποτελέσουν τα «πρωτοβρόχια» ενός πιο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σε εκδήλωση με θέμα «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας - Να μην πληρώσει ο λαός», που διοργάνωσαν οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μίλησε την Τρίτη 29 Μάρτη, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Ξεκινώντας την εισαγωγική ομιλία του ο Ελ. Βαγενάς σημείωσε πως «οι συγκλονιστικές και συνάμα τραγικές εξελίξεις, που ζούμε τις τελευταίες 40 ημέρες, με τη νέα πολεμική σφαγή των λαών, δημιουργούν νέες συνθήκες για την πάλη μας. Πλατιές λαϊκές δυνάμεις και στη χώρα μας προβληματίζονται για το που "βαδίζουν" τα πράγματα στις "κόντρες" των μεγάλων δυνάμεων. Επιπλέον, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα έρχονται αντιμέτωπα με τα οικονομικά αδιέξοδα της ακρίβειας και του πληθωρισμού τα οποία οι πολεμικές διεργασίες τα αναζωπυρώνουν όπως "το λάδι στη φωτιά". Ακόμη διευρύνεται η λαϊκή ανησυχία και για το γεγονός της ταχύτατης και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο, αλλά και για τα "απόνερα" αυτών των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις...

Περισσότερα ΕΔΩ: www.902.gr