«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΚΚΕ - Ερώτηση ''Να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου''

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Λύσεις στα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.

Αναφέρουν:

«Πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία συναντήθηκε με μαζικούς φορείς της περιοχής, ανάμεσα σε αυτούς και με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου...

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου του παρέδωσαν υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνουν ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε μαρασμό, αναδεικνύοντας και τεκμηριώνοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των περιοχών Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου και ζητούν να γίνει άμεσα προκήρυξη μονίμων θέσεων γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά του νοσοκομείου, που δημιουργήθηκαν λόγω της συνταξιοδότησης γιατρών. Επίσης, τονίζουν ότι λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού η Παιδιατρική Κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της εδώ και μια δεκαετία και έχουν συγχωνευτεί η Χειρουργική με την Ορθοπεδική Κλινική.

Θεωρούν επιτακτική την ανάγκη, ακόμη και για την στοιχειώδη παροχή βασικών υπηρεσιών Υγείας του νοσοκομείου, την προκήρυξη μονίμων θέσεων γιατρών και συγκεκριμένα μίας (1) θέσης Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Νευρολόγου, Ωτορινολαρυγγολόγου, Αναισθησιολόγου, Παθολόγου, Πνευμονολόγου, καθώς και δύο (2) θέσεων Παιδιάτρων και Ακτινολόγων με γνώση αξονικού τομογράφου.

Τέλος, ζητούν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο Νοσοκομείο, ανεξάρτητα από τη μορφή των συμβάσεων εργασίας (επικουρικοί, συμβάσεις ορισμένου χρόνου), διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η παρουσία τους είναι αναγκαία για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και των Κλινικών Χειρουργικής και Ορθοπεδικής.

- Την άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών με ειδικότητα Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Νευρολόγου, Ωτορινολαρυγγολόγου, Αναισθησιολόγου, Παθολόγου, Πνευμονολόγου, Παιδιάτρων και Ακτινολόγων.

- Την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στο νοσοκομείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας