«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Από την Παράταξη "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ"

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκίνησε η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναβάθμιση  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου
 
Η Παράταξή μας δικαίωμα στην ΠΡΟΟΔΟ και εγώ προσωπικά χαιρόμαστε, γιατί ξεκίνησε το καινοτόμο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου στο νοσοκομείο του Ρίου.  

Είναι μια δικαίωση των κόπων μας και της προσπάθειάς μας.

Όταν είχαμε την ευθύνη της διοίκησης στην Περιφέρεια είχαμε δουλέψει μεθοδικά, στοχευμένα και σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ καταφέραμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να διεκδικήσουμε πόρους και να εντάξουμε το έργο στο πρόγραμμα της περιφέρειας τον Νοέμβριο του 2018.

Σήμερα ακούσαμε στους εναρκτήριους πανηγυρισμούς, ότι... η νυν Περιφερειακή Αρχή  έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσει τις διαδικασίες της δημοπράτησης που είχαν  βαλτώσει.

Δεν θα το σχολιάσουμε, γιατί είναι και ''φτηνές'' δικαιολογίες και δεν πείθουν κανέναν. Το  μόνο που υπηρετούν είναι την προσπάθεια  πολιτικής καπηλείας  του έργου.

Εμείς σήμερα νοιώθουμε δικαιωμένοι για τρεις  λόγους:

Γιατί υλοποιείται ένα έργο χρήσιμο και καινοτόμο, που θα μειώσει το κόστος ενέργειας.

Γιατί ο σχεδιασμός ήταν οραματικός και δεν ήταν με όρους μικροπολιτικής.

Γιατί μετά από 23 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του νοσοκομείου στον πολίτη, ήταν υποχρέωσή μας η αναβάθμισή του.

Κύριε Φαρμάκη

Πήρατε, ένα έργο έτοιμο, ενταγμένο σε πρόγραμμα και με εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση.

Προσπαθήστε λοιπόν να το ολοκληρώσετε και να γίνει τεχνικά άρτιο, ως συνέχεια της διοίκησης.

Προχωρήστε επίσης με πιο γρήγορους ρυθμούς και στην υλοποίηση και των άλλων τριών έργων ενεργειακής αναβάθμισης που παραλάβατε, συγκεκριμένα του Νοσοκομείου Πύργου, του Νοσοκομείου Αιγίου και τμήμα του παλιού νοσοκομείου στο Αγρίνιο, γιατί η τετραετία σας ολοκληρώνεται.

 Η προσπάθεια οικειοποίησης των έργων  δεν θα περάσει για έναν απλό και μόνο λόγο: Δεν βασίζεται στην  αλήθεια !

Μπροστά μας είναι ο δρόμος της συνέπειας !


***
Ξύπνησε,  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,  από τον λήθαργο του παρατηρητή η Περιφερειακή Αρχή και φιλοτιμήθηκε να καλέσει τον κλάδο των ΤΑΞΙ.


Την ΔΕΥΤΕΡΑ ο Περιφερειάρχης κάλεσε για συζήτηση τους ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ,  αναφορικά με τις επιπτώσεις στον χώρο από τις συνεχείς ανατιμήσεις καθώς και τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.

Η πρωτοβουλία της παράταξής μας φαίνεται να αφύπνισε την Περιφερειακή Αρχή, εφόσον  την Τετάρτη συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της ακρίβειας και πρέπει τουλάχιστον να δείξει ότι το θέμα τον απασχολεί.

Πρώτα όμως και για μεγάλο χρονικό διάστημα υποτίμησαν και υποβάθμισαν  το φαινόμενο των συνεχών ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας στον κλάδο των καυσίμων  και τώρα τρέχουν να καλύψουν το κενό από την αδιαφορία τους.

Σήμερα η κατάσταση στον τομέα των καυσίμων στην Χώρα έχει ξεφύγει από κάθε όριο:

10 Μαρτίου 2022

Τιμές αμόλυβδης ανά λίτρο  2,138              Τιμές πετρελαίου κίνησης  2,058  ανά λίτρο

10 Οκτωβρίου 2021

Τιμές αμόλυβδης ανά λίτρο  1,740              Τιμές πετρελαίου κίνησης  1, 475  ανά λίτρο

Η περιφερειακή Αρχή δυστυχώς αδιαφόρησε καθώς  ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη με την    Κυβέρνηση και τις δηλώσεις του Μαξίμου ότι το πρόβλημα είναι μόνο εισαγόμενο και παροδικό.

Έστω και Τώρα!

Η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ  που σηκώνουν το Γολγοθά τους είναι χρήσιμη, αρκεί η Περιφερειακή Αρχή να έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο μέσα από τα οικονομικά εργαλεία και τα προγράμματα ΕΣΠΑ που με ευθύνη της διαχειρίζεται η ίδια η περιφέρεια.

Παράλληλα, πρέπει να δοθεί λύση στον τομέα της μεταφοράς των μαθητών αφού οι διαγωνισμοί είχαν γίνει  με άλλες τιμές στα καύσιμα και τώρα οι μεταφορείς αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των αυξήσεων.

Ας διδαχθεί  όμως, από  τα λάθη της και  τις αστοχίες στην διαχείριση του προγράμματος για την στήριξη των ΜΜ επιχειρήσεων λόγω Covid 19 , όπου αποκλείστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων  και τα χρήματα πήγαν σε λίγους . Ας επεξεργαστεί απλές λύσεις με σκοπό να βοηθήσει  πολλούς και κυρίως τους πληττόμενους κλάδους.

Εμείς θα είμαστε εδώ, με υπεύθυνη, κριτική στάση  και θα διεκδικούμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

 

"ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ"