«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Βιωματική δράση καθαρισμού της παραλίας «Αράπης» από το Γυμνάσιο Λουτρού και το Δήμο Αμφιλοχίας

Βιωματική δράση καθαρισμού της παραλίας «Αράπης» από το Γυμνάσιο Λουτρού και το Δήμο Αμφιλοχίας

Την παραλία «Αράπης» καθάρισαν σήμερα από σκουπίδια, καλάμια και άλλα φερτά υλικά, μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου Λουτρού, με τη συνδρομή προσωπικού και μηχανημάτων του Δήμου Αμφιλοχίας. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους κυρία Ευτυχία Τσόμπου και τον καθηγητή κύριο Φώτη Πρεβεζάνο, επέλεξαν αυτόν τον βιωματικό τρόπο για να ενημερωθούν για την θαλάσσια ρύπανση, στο πλαίσιο του μαθήματος του εργαστηρίου δεξιοτήτων που πραγματοποιεί το σχολείο τους...

Κατά τη διάρκεια της δράσης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστα Διγώνη και την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας Ζωή Ντρούτση, στους οποίους απεύθυναν ερωτήσεις για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις σχετικές δράσεις του Δήμου.

«Ο Δήμος Αμφιλοχίας διαθέτει ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο, το οποίο πρέπει να προστατέψουμε όλοι μας. Ειδικά όμως ο «Αράπης», αποτελεί αναγνωρισμένο υγροβιότοπο ο οποίος είναι μάλιστα ενταγμένος στη συνθήκη Ramsar. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να ενδιαφερθούμε όχι μόνο για την καθαριότητα της παραλίας αλλά και για την προστασία των φυτών και των ζώων που βρίσκονται στην περιοχή», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Διγώνης.

Από την πλευρά της, η κα Ντρούτση, απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών, τόνισε τη σημασία που έχει η αλλαγή των κακών συνηθειών όλων μας όσον αφορά τη ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά και τη συμβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην ενημέρωση των πολιτών για ανάλογες δράσεις.





Δήμος Αμφιλοχίας

Γραφείο Τύπου