«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΦΕΥΓΩ από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσικοθεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Μουσικού σχολείου Αγρινίου, που συνδιοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου.

Η παράσταση με τον τίτλο «ΦΕΥΓΩ» δόθηκε από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

 Στο έργο προβάλλονται η κοινή μοίρα του ανθρώπου, οι ζοφερές συνέπειες του πολέμου, τα όνειρα,οι ελπίδες των προσφύγων για την πατρίδα που βίαια εγκαταλείπουν και για τη νέα πατρίδα στην οποία καλούνται να εγκλιματιστούν...


Το μήνυμα του έργου η ανθρωπιά,η αλληλεγγύη, η αγάπη είναι τα μόνα συναισθήματα που μπορούν να συνδράμουν στην προσφυγιά.

 Η σύλληψη της ιδέας και η σκηνοθεσία ανήκουν ανήκουν στον μαθητή  του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Κωνσταντίνο Παπαγιάννη ενώ την παράσταση πλαισίωσαν μαθητές της θεατρικής ομάδας του Μουσικού σχολείου Αγρινίου.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου κ.Ευδοξία Μπεκούλη συνεχάρη τους μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση και στο χαιρετισμό της τόνισε : «Με το άριστο αυτό αποτέλεσμα τα παιδιά μας δίδαξαν ΠΩΣστήνεται  μια θεατρική παράσταση με τρόπο επαγγελματικό, με πολύ δουλειά, με υπομονή, καλή συνεργασία και πόσο μπροστά στο θέμα της προσφυγιάς πόσο επίπλαστα και ανούσια είναι τα καθημερινά μας προβλήματα στο μικρόκοσμο του καθενός. Μας δίδαξαν ότι πάνω στα πανιά τωνεφηβικών τους καραβιών υπάρχει ο ούριος άνεμος της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας  και της αγάπης».

Ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αγρινιου Γεώργιο Παπαναστασίου και την  Αντιδήμαρχο πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου για το αγκάλιασμα της προσπάθειας των παιδιών, την χορηγία και τη συνεργασία.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που στήριξαν την παράσταση έτσι όπως την είχαν οραματιστεί οι μαθητές.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου
φανερά συγκινημένος δήλωσε : «Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο γραφείο μου η συμμαθήτριά μου και Διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Αγρινίου  κ. Ευδοξία Μπεκούλη μαζί με τα παιδιά κατάλαβα αμέσως μέσα από το βλέμμα τους τη φλόγα της δημιουργίας και συναίνεσα στη στήριξη αυτής της παράστασης.Τα κατάφεραν και ήμασταν και θα είμαστε δίπλα τους στη συνέχεια του ταξιδιού τους,  Άλλωστε η προσφυγιά είναι δεμένη με την ιστορία μας και με την κοινή ανθρώπινη μοίρα».

 Στην πρεμιέρα της παράστασης παραβρέθηκε η ΑντιδήμαρχοςΠολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου η οποία συνεχάρη την Δ/ντρια του σχολείου κ.Ευδοξία Μπεκούλη για την αξιόλογη παράσταση που έδωσαν μαθητές του σχολείου της δικής της ευθύνης τονίζοντας ότι :“ Με την  παράσταση είδαμε με τα μάτια της ψυχής και της φαντασίας τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων προσφύγων κατατρεγμένων, ανθρώπων που η ζωή τους άλλαξε από βίαιη αλλαγή της τύχης τους λόγω των πολεμικών συνθηκών που επικράτησαν στην πατρίδα τους.Εύχομαι  σε όλους τους μαθητές να είναι δημιουργικοί και να συνεχίσουν να ονειρεύονται».

 Ο μαθητής Κωνσταντίνος Παπαγιάννης ήταν πολύ χαρούμενος  που τους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουν απλόχερα στο κοινό μια σύγχρονη μουσικοθεατρική παράσταση που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και φαντασία.

 

***

ΕΝΤΑΞΗ ΔΕΥΑΑ ΣΤΟ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ¨"

 Την ικανοποίηση του για την ένταξη της ΔΕΥΑ Αγρινίου  με το  : «Ωρίμανση και σύνταξη μελετών έργων του Δήμου Αγρινίου» στον Άξονα «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»,   εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 620.000,00 € και περιλαμβάνει:

ι) Μελέτες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης Βιολογικού Καθαρισμού προς επαναχρησιμοποίηση λυμάτων- ξήρανση ιλύος-συμπληρωματικών έργων αποχέτευσης Αγρινίου,

ιι) Εκπόνηση μελέτης κατασκευής:

α) κύριων αγωγών εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγρινίου,

β) Αγωγού μεταφοράς ύδατος νότιας Τριχωνίδας (ολοκλήρωση),

γ) Διυλιστηρίου νότιας Τριχωνίδας (αναβάθμιση).

 

«Οι προσπάθειες μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης με την ένταξη των μελετών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».Με τις συγκεκριμένες μελέτες θα ωριμάσουμε τα έργα που σχεδιάζουμε και θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα των ζωτικών υποδομών του Δήμου Αγρινίου και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε για τον τόπο μας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

     Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής επετείου  25ης Μαρτίου 2022

 

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π. Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Οργανισμών από τις 8.00 το πρωί της 23ης μέχρι της Δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

 

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

 

09:30

 

11:30

Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη με συνοδεία σαλπιγκτή.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ένδοξου Ήρωα Ανδρέα Τσίγκα από μαθητή/τρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

 

11:30

Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του ένδοξου Ήρωα  Νικολάου Παναγιώτου, από μαθητές του 3ου Λυκείου.

 

11:55

Πέρας προσέλευσης επισήμων και σχολείων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

 

12:00

Επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων από: φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κλπ.

 

Θα παιανίζει  η Δημοτική Φιλαρμονική.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ  2022

 

09:45

 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη, με συνοδεία της  Δημοτικής Φιλαρμονικής.

 

10:15

Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών των μαθητών στη Μητρόπολη.

 

10:25

Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη.

 

10:30

Τέλεση επίσημης Δοξολογίας.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Λιάτσο Κωνσταντίνο, Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

11:00

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

 

11:30

Παρέλαση.

 

           Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ. Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

 

12:30

Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδας, οδός Αναστασιάδη 1).

 

18:00

Υποστολή της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη, με συνοδεία σαλπιγκτή.

 

 

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

 

  • Τα της δοξολογίας ο  Αιδεσιμολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος
  • Τα της απόδοσης τιμών ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς.
  • Τα της Τάξης ο κ. Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας
  • Τα της συμμετοχής των μαθητών κ.λ.π. οι Διευθυντές Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
  • Συντονιστές της παρέλασης ορίζονται για  την  Α/θμια Εκπαίδευση ο εκπαιδευτικός κ. Ναούμης Βασίλειος του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός κα Λιάγκα Αλεξάνδρα της ΔΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Για τη Β/θμια Εκπαίδευση ορίζονται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ. Αρμύρας- Γεωργογιάννης Γεώργιος του  1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου  και κ. Σεφεριάδης Γεώργιος του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου.
  • Συντονιστές της εκδήλωσης κατάθεσης στεφάνων την παραμονή της 25ης Μαρτίου ορίζονται για την Α/θμια Εκπαίδευση η εκπαιδευτικός κα Ρεντζή Ευτέρπη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου και για την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Καγκελάρη Ουρανία του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου.
  • Εκφωνητής ορίζεται  ο εκπαιδευτικός κ. Μπαμπαρούτσης Διονύσιος.
  • Τελετάρχης ορίζεται ο  κ. Τσιάμης Χαράλαμπος.

 

Υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την πανδημία και έχει επιβάλλει ο ΕΟΔΥ.

 

 

 

Σημείωση:Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 22ης Μαρτίου (τηλ. 2641 3 60400, 60403).

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει “Έργα από τη μόνιμη συλλογή” της

Η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στο πλαίσιο των εκθεσιακών της δραστηριοτήτων παρουσιάζει,από την Τρίτη 22 Μαρτίου,έργα από τη μόνιμη συλλογή της.

Πιο συγκεκριμένα θα εκτίθενται έργα των:  Γιάννη Αδαμάκη, ΤζούλιαςΔημακοπούλου, ΣτέλλαςΑνδρουλιδάκη, ΆγγελουΑντωνόπουλου, Μάρκου Βενιού, Ανδρέα Βουρλούμη, ΧρήστουΓαρουφαλή, ΕιρήνηςΓκόνου, Τζούλιας Δημακοπούλου, Θόδωρου Παπαδημητρίου, ΧρήστουΚαρά, ΘεόφιλουΚατσιπάνου, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Λήδας Κοντογιαννοπούλου, ΓιάννηΚόττη, Σπύρου Κουρσάρη, Δημήτρη Κουτσιαύτη, Δημήτρη Κρέτση, Θανάση Μακρή, Χριστίνας Μόραλη, Γιάννη Μόραλη, ΧρήστουΜποκόρου, Κώστα Πανιάρα, ΜίλτουΠαντελιά, Ασπασίας Παπαδοπεράκη, Βασίλη Παπανικολάου, Ηλία Παπανικολάου, Κώστα Παπανικολάου, Δημήτρη Παπατρέχα, Βασίλη Πέρρου, Μανώλη Πολυμέρη, ΓιώργουΡόρρη, ΠαύλουΣάμιου, ΧριστίναςΣαραντοπούλου, ΝάντιαςΣκορδοπούλου, Σωτήρη Σόρογκα, Παναγιώτη Τέτσηκαι Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Ώρες επισκέψεων: Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-20:30, Κυριακή 11:00-13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες:  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Δ. Βότση 2, Αγρίνιο,
τηλ.: 26413 60419, e-mail:
pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr

 

***

 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής  Υγιεινής ,την 20η  Μαρτίου, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της   Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  Δήμου Αγρινίου, επισκέφθηκε το 13ο Δημοτικό Σχολείο  και το 13ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για την αξία της σωστής διατροφής στην υγεία των δοντιών.

Προβλήθηκε επίσης βίντεο με οδηγίες για το σωστό τρόπο βουρτσίσματος και  διανεμήθηκε φυλλάδιο με θέμα «Η ενημέρωση - Το μεγαλύτερο όπλο για τους γονείς».

Τέλος ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι στο οποίο οι μαθητές συμμετείχαν  με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

                                                                                                   Ο    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                         ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***

KΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ

Σε εξέλιξη είναι εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στην κοινότητα Στράτου οι οποίες εντάσσονται  στο έργο «Κατασκευή  Τεχνικών Έργων Οδοποιίας Δήμου Αγρινίου»  προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Πρόκειται για παρεμβάσεις βελτιώσεων και ανακατασκευές τεχνικών έργων οδοποιίας στις  Δημοτικές Ενότητες Αγρινίου.  Οι εργασίες στην Τ.Κ. Στράτο αφορούν στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ήταν αιτία ανησυχίαςγια τους κατοίκους.

Τις εργασίες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Γιάγκα. «Καθημερινά υλοποιούμε μικρά και μεγαλύτερα έργα που λύνουν προβλήματα ετών. Εστιάζουμε  στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των κατοίκων στις δημοτικές ενότητες. Το συγκεκριμένο έργο  αποτελούσε σοβαρό λόγο ανησυχίας για τους κατοίκους κάθε φορά που υπήρχε δυνατή νεροποντή. Κινδύνευαν τα σπίτια από τις κατολισθήσεις. Με τη συγκεκριμένη  παρέμβαση δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε χρόνια τους συμπολίτες μας», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ