«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Στα σημαντικά οφέλη της  εφαρμογής της  Οικονομικής Ταυτότητας του Δημότη αναφέρθηκε  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια παρουσίασης.

Οι δημότες μπορούν από το site του Δήμου Αγρινίου agrinio.gov.grστο e- οικονομική ταυτότητα δημότη να αναζητούν επτά υπηρεσίες που μπορούν να διεκπεραιώνουν χωρίς να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία...

 

«Εκσυγχρονίζουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Δίνεται  ακόμη ένα εργαλείο στους δημότες μας, ακόμη μία επιλογή να εξυπηρετηθούν  αποτελεσματικά, άμεσα και γρήγορα», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Η εφαρμογή είναι mobileready οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτεbrowserαπό κινητό τηλέφωνο. Μπορούν να εξαχθούν αρχεία μορφής pdf και xls. Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

«Ήταν απαίτηση του Δημάρχου να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες μας. Όλοι οι υπόχρεοι μπορούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Β.Φωτάκης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ο Δήμος Αγρινίου στα Best City Awards 2022

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετείχε στα BestCityAwards 2022 και κατέκτησετο Silver βραβείο στην κατηγορία «Κοινωνική Ευθύνη» για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο.  

 

Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου  προβλέπει μεταξύ άλλων  τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή τη δημιουργία  μιας πλατφόρμας  παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα  με χρήση σύγχρονων αισθητήρων.Τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για  μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.

 

«Οι καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αγρινίου επιβραβεύονται και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί σε δύσκολες  περιόδους καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις.  Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Τμήματος Ποιότητας και Οργάνωσης  που εργάστηκαν οραματικά γι αυτό το σχέδιο. Αποδεικνύουμε  ότι, επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών,  προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας»,  ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος παρέλαβε το βραβείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Β.Φωτάκη. 

 

TαBestCityAwards 2022 διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής και έχουν στόχο την ανάδειξη κορυφαίων πρακτικών και λύσεων της περασμένης χρονιάς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση χρήσης κηποτεμαχίου στον Δημοτικό Λαχανόκηπο

Οι δημότες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση παραχώρησης κηποτεμαχίουμπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξηςαπό 21-03-2022 έως 08-04-2020,  εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην οδό Τσιτσιμελή και Εθνική οδό (πρώην ΚΤΕΛ Αγρινίου) στον 1ο όροφο.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι  μαζί με την αίτηση είναι:

    Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
    Εκκαθαριστικό για το φορολογικό έτος 2020

O Δημοτικός Λαχανόκηπος θα λειτουργήσει για 8η συνεχή χρονιά στην περιοχή ‘Γιαννούζι’ Αγρινίου σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο, έκτασης 10 στρεμμάτων, σύμφωνα με την διεθνή φιλοσοφία της αστικής γεωργίας.  
    Σε κάθε δημότη που θα υποβάλει αίτηση για παραχώρηση χρήσης κηποτεμαχίου θα  παραχωρηθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση:

    Κηποτεμάχιο έκτασης 70 τ.μ.
    Φυτώριο
    Νερό άρδευσης
    Εργαλεία κήπου
    Συμβουλές για την καλλιεργητική τεχνική των κηπευτικών από ειδικό επιστημονικό προσωπικό

Η καλλιέργεια των κηπευτικών γίνεται με την βιολογική μέθοδο και οι υποχρεώσεις των δημοτών είναι η παραχώρηση του 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο και η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου.Πληροφορίες: 2641363455-2641360581-2641363455

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Ενημέρωση σχετικά με υγειονομικούς όρους λειτουργίας περιπτέρων – Απαγόρευση διαφημίσεων & προώθησης προϊόντων καπνού.

Το Τμήμα Αδειοδοτήσεων& Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπ. Οικ/κής Ανάπτυξης Δήμου Αγρινίου, ενημερώνει  τους εκμεταλλευτές περιπτέρων, ότι σύμφωνα με την Υγειονομική διάταξη Υ1γ/ΓΠ/οικ. 47829/2017 (ΦΕΚ 2161 Β), όλα τα περίπτερα πρέπει να διαθέτουν άδεια πώλησης τυποποιημένων τροφίμων και ποτών.

Για το σκοπό αυτό, όσοι δεν διαθέτουν,  πρέπει άμεσα να απευθυνθούν και να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτ/νίας (οδός Κύπρου – Διοικητήριο, Μεσολόγγι, τηλ.: 2631 361604)  ή το Τμήμα Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Αγρινίου (1ο χλμ Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου, τηλ.: 2641 363201).

Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3730/08(ΦΕΚ 262 Α/23-12-2008) και του Ν. 4633/2019 (ΦΕΚ 161 Α), απαγορεύεται η κάθε είδους διαφήμιση και προώθηση προϊόντων καπνού σε όλους τους εξωτερικούς, υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Εξαιρούνται οι εσωτερικοί χώροι των σημείων πώλησης προϊόντων καπνού. Ως εξωτερικός χώρος νοείται και η πρόσοψη και λοιπές πλευρές του κουβουκλίου, οι τέντες και ο περιβάλλον χώρος του περιπτέρου.

Η μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω επισύρει την επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ