«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Έργα  ανάπλασης  2.450.000,00 €  ευρώ στη ΝΑ Είσοδο του Αγρινίου

 

Μεπαρεμβάσεις προϋπολογισμού 2.450.000,00 €   συμπληρώνεται το σημαντικό  έργο της αναβάθμισης της Νοτιανατολικής Εισόδου του Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου υπέγραψε για την  «Ολοκλήρωση οδών  του Επιχειρηματικού Κέντρου στη  Ν.Α. Είσοδο πόλης Αγρινίου»  από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» .

Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με...

  το έργο της «Λειτουργικής αναβάθμισης επιχειρηματικού κέντρου στη ΝΑ Είσοδο πόλης Αγρινίου»  ολοκληρώνει την ανάπλαση της Νοτιανατολικής περιοχής του Αγρινίου.

Το έργο  προβλέπει  ανάπλαση με  κατασκευή νέων και ανακατασκευή υπαρχουσών οδών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις οδούς: Πρωταγόρα, Πλουτάρχου, Πολυβίου και τις οδούς δυτικά και νότια του Μουσικού Σχολείου. Είναι δρόμοι που βρίσκονται  στην Ν.Α. είσοδο της πόλης με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες εκσκαφής, κατασκευή ρείθρων, κρασπέδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις. Προβλέπεται ακόμη   τοποθέτηση δικτύων Η/Μ με φωτιστικά τεχνολογίας LED  αλλά και αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης.

 «Μια νέα περιοχή δημιουργείται στη νοτιοανατολική είσοδο του Αγρινίου. Πρόκειται για έναέργο που  αναβαθμίζει πλήρως την εικόνα της εισόδου της πόλης μας.  Βελτιώνεται το αστικό περιβάλλον με ορθολογικές παρεμβάσεις, προωθείται η βιώσιμη κινητικότητα,διευκολύνεται η κίνηση πεζών και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε υποδομές και υπηρεσίες. Κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Αγρινιωτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.                                           

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

 Έναρξη εργασιών έργου και διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Μπότσαρη.

           

Στο πλαίσιο του έργου  «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» θα γίνουν εκτενείς εργασίες  ανακατασκευής  οδών προκειμένου το έργο να καταστεί έντεχνο και λειτουργικό.

Την Τετάρτη 16-03-2022  από  τις 07:00 π.μ. θα διακοπεί η  κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Μπότσαρη (κινηματογράφος «ΕΛΛΗΝΙΣ») από την οδό Βάρναλη έως την οδό ΑφωνΠαπαστράτου για την ανακατασκευή της.

Η διάρκεια των εργασιών που απαιτούνται θα διαρκέσουν περίπου 1,5 - 2 μήνες.

Στις οδούς Βάρναλη, Ρίτσου, Παπαστράτου όπως και σε όλες τις γύρω οδούς η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Δράση του Κέντρου Κοινότητας

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια της προσπάθειας εφαρμογής μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19,σε συνεργασία με τον Ιατρικό  Σύλλογο Αγρινίου, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης για τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού,στους οικισμούς που διαβιούν Ρομά συμπολίτες μας.

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Παναιτωλίου , κ Αγραφιώτης Γεώργιος, η Νοσηλεύτρια και ο Διαμεσολαβητής του Κέντρου Κοινότητας επισκέφθηκαν τους οικισμούς Ρομά,με σκοπό την ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο αποτελεσματικός εμβολιασμός σε ευρεία κλίμακα είναι η καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

***

ΤΕΛΕΣΗ ΔΕΗΣΗΣ

Με κάθε επισημότητα, παρουσία πιστών,  τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των Ψυχών στο Δημοτικό Κοιμητήριο.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζώης και ο Διοικητής Αστ. Τμήματος Αγρινίου Γ. Σταμουλακάτος.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***